Σαμαράς: “Επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού” (vid)


Διαβάστε επίσης τι είπαν στη Βουλή για τις ευθύνες των τραπεζών στην κρίση. Διαβάστε ακόμα για το πρώτο τάνκερ που περνά από το ΒΑ πέρασμα στην Αρκτική και είναι Ελληνικό.


Στον ελληνικό λαό απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, το απόγευμα της Τρίτης (27/11), αναφερόμενος στις θετικές εξελίξεις για την ελληνική οικονομία, μετά τις αποφάσεις του Eurogroup.

“Κλείσαμε μια περίοδο αναξιοπιστίας. Η Ελλάδα κατάφερε να ανατρέψει την αναξιοπιστία. Κατάφερε να θέσει τις βάσεις, ώστε το ελληνικό χρέος. Κατάφερε να διασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ” είπε ο κ. Σαμαράς.

“Η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες εξασφαλίζει χρηματοδότηση. Από αυτά 7 δισ. θα πάνε άμεσα στην οικονομία με πληρωμές για το έλλειμμα” τόνισε.

“Τα κέρδη που έβγαλαν οι ξένες τράπεζες θα επιστρέψουν στην Ελλάδα” σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι με την απόφαση του Eurogroup, “επιβραβεύονται οι θυσίες για τον ελληνικό λαό. Όλα αυτά παραμερίζονται οριστικά. Το πετύχαμε όλοι μαζί. Όλοι οι Έλληνες και τα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση”

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων.

“Τη διαπραγμάτευση την κάνεις και την κερδίζεις. Δεν την μπερδεύεις με τα εσωκομματικά σου παιχνίδια” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα της διαπραγμάτευσης, τόνισε ότι πετύχαμε την επιμήκυνση, μειώσαμε τα επιτόκια, ωστόσο έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά.

Ολοκληρώνοντας τη δήλωσή του ο Α. Σαμαράς ευχαρίστησε ονομαστικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν στο να επιτευχθούν οι στόχοι.

“Όλοι οι Έλληνες έχουν καλό να δουν από την χθεσινή επιτυχία. Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων τώρα δυναμώνει. Για μια Ελλάδα σύγχρονη. Δεν είναι εύκολο αλλά μαζί θα τα καταφέρουμε. Εμείς οι Έλληνες, είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα”.

Σημειώνεται ότι στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη.Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα, διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.