Σχολικές εκδρομές, χρυσός για τους εστιάτορες

 


Διαβάστε επίσης για τις κατηγορίες προς τους ύποπτους στην υπόθεση με το Γεν Εισαγγελέα. Διαβάστε ακόμα για το θάνατο του αδελφού του Υφυπουργού Εθ. Άμυνας στην Ελλάδα.


Θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν οι μαθητές, σε σχολικές εκδρομές, αφού σύμφωνα με τον «Φ», μπορεί οι Διευθύνσεις των σχολείων Δημοτικής και της Μέσης εκπαίδευσης  να μεριμνούν και να εξασφαλίζουν μειωμένη τιμή για το γεύμα που αγοράζουν οι μαθητές όμως δεν μπορούν να ελέγχουν τις τιμές ή να μεριμνήσουν για τις υπόλοιπες αγορές των μαθητών από τα εστιατόρια. 

Αρκετές είναι οι καταγγελίες γονιών μαθητών, οι οποίοι αναφέρονται στην συγκεκριμένη επιλογή εστιατορίων από την Διεύθυνση σε διάφορες περιοχές από τα οποία οι μαθητές αναγκάζονται να αγοράζουν ποτά και τρόφιμα σε αδικαιολόγητες τιμές.

Συγκεκριμένη καταγγελία-παράδειγμα αναφερόταν, σε εστιάτορα ο οποίος ζήτησε από μαθητή να επιστρέψει το μπουκάλι με το νερό στο ψυγείο διότι δεν είχε να του δώσει ακόμα 50σεντ για να το αγοράσει , αφού ο εστιάτορας τον χρέωσε 1 ευρώ αντί για 50σεντ. 

Από την άλλη, οι μαθητές δεν έχουν άλλη διέξοδο, αφού λόγω της αυστηρότητας των κανονισμών των σχολείων, οφείλουν να ακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις εκδρομές για να μη χρεωθούν απουσίες.

Είναι ίσως επιτακτική ανάγκη, να βρεθούν λύσεις και να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη και πάταξη τέτοιου είδους συμπεριφορών εκμετάλλευσης.