Δολοφονία στη Πάφο: Εκτέλεσαν εξ’επαφης τον 67χρονο

 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου οι δράστες πυροβόλησαν απο κοντινή απόσταση με κυνηγετικό όπλο πιθανόν φλοπέρ στο κεφάλι και στον θώρακα τον 67χρονο χρυσοχόο Μιχάλη Δημητρίου Διογένους, από τη Λάρνακα.


Διαβάστε επίσης τι διαπραγματευόμαστε με την Τρόϊκα και ποιες είναι οι εξελίξεις για τον πενταπλό φονικο.


 Η κ. Αντωνίου, που διενήργησε νεκροτομή επί της σορού του 67χρονου, απεφάνθη πως άμεση αιτία θανάτου του είναι ο πολυτραυματισμός που υπέστη.

«Έχω διενεργήσει νεκροτομή επί της σορού του 67χρονου. Πρόκειται όντως για εγκληματική ενέργεια και ως άμεση αιτία θανάτου είναι ο πολυτραυματισμός, αφού δέχτηκε δύο σφαίρες. Πρόκειται για φυσίγγια σύμφωνα με τα όσα έχουμε βρει και έχει πυροβοληθεί από πολύ κοντινή απόσταση», είπε.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου, η πρώτη σφαίρα έπληξε τον 67χρονο στο κεφάλι και η δεύτερη στον αριστερό θώρακα. Οι σφαίρες που δέχτηκε το θύμα, συνέχισε, είναι «μία σφαίρα στο πλάγιο αριστερό θώρακα και μία στο πλάγιο αριστερό μέρος του κεφαλιού».

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Πιθανότερο κίνητρο είναι η ληστεία του θύματος.

Όπως εκτιμάται οι δράστες φαίνεται να έστησαν ραντεβού θανάτου στο 67χρονο χρυσοχόο απο τη Λάρνακα και τον πυροβόλησαν εξ’επαφής.

Το πτώμα του άτυχου χρυσοχού Μιχάλη Δημητρίου Διογένους απο τη Λάρνακα εντοπίστηκε στις τέσσερεις χθες το απόγευμα απο περαστικό μέσα σε λίμνη αίματος.

Το θύμα, βρέθηκε  έξω από το αυτοκίνητο του  που βρισκόταν δίπλα από αγροτικό δρόμο σε περιοχή βόρεια της Πέτρας της Ρωμιού.

Οι δολοφόνοι δεν αποκλείεται να είναι μέλη της ίδιας σπείρας που κτύπησε και άλλες φορές με θύματα χρυσοχόους.

Το όχημα που μετέβηκε το θύμα στην Πάφο είναι ιδιοκτησίας του γιού του επίσης χρυσοχόου ο οποίος κατέθεσε στις αρχές ότι ο πατέρας του πήγε στη Πάφο για επαγγελματικούς λόγους.

Οι δράστες έκαναν άνω – κάτω το αυτοκίνητο αναζητώντας κοσμήματα και χρήματα.