Σε διπλό ταμπλό οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

 

Η αντιπροσωπεία της Τρόικας θα χωριστεί σε δύο κλιμάκια, με το ένα κλιμάκιο να εγκαθίσταται στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα συζητεί θέματα που αφορούν την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και το άλλο στην Κεντρική Τράπεζα για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.


Διαβάστε επίσης ότι ο Προϋπολογισμός του 2013 θα κατατεθεί στις 20 Νοεμβρίου καθώς και για το χάος που προκλήθηκε από την διακοπή του ρεύματος στη Λευκωσία.


Ωστόσο υπάρχει προβληματισμός στη Λευκωσία καθώς η χθεσινή ανακοίνωση του ΔΝΤ που συνδέει το μνημόνιο με την βιωσιμότητα του χρέους, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για διάσταση απόψεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους που θα επωμιστεί λόγω ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η κυπριακή οικονομία.

Τα ζητήματα που θα κρίνουν τις συνομιλίες

Το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεων. Σημαντικά θέματα που θα κρίνουν εάν επέλθει συμφωνία είναι το συνταξιοδοτικό και η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων οργανισμών. 

Η Τρόικα θα έχει επαφές καθ` όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, με το κλιμάκιο της που θα βρίσκεται στην ΚΤ να ξεκινά τις συναντήσεις του στις 9.00 και το κλιμάκιο στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10.30. 

Συναντήσεις θα γίνουν και το Σαββάτο, ενώ την Κυριακή τα κλιμάκια της Τρόικας θα προβούν σε μια αξιολόγηση των συζητήσεων που είχαν, ώστε να συνεχίσουν τις επαφές τους από το πρωί της Δευτέρας, με πλήρες πρόγραμμα