ΣΗΔΗΚΕΚ- ΠΕΟ: “Πρώτα συζήτηση και μετά αναδιάρθρωση ΚΑ”


Διαβάστε επίσης τις εξελίξεις με την Τρόικα στην Κύπρο. Διαβάστε ακόμα για την τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη για τις συζητήσεις με την Τρόικα.


Αναφέρει, παράλληλα, ότι με έκπληξη πληροφορήθηκαν από τα Μ.Μ.Ε. για την ολοκλήρωση της μελέτης που ανατέθηκε στην Air France, η οποία δόθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής χωρίς να προηγηθεί καμιά ενημέρωση στις συντεχνίες.

«Η ενέργεια αυτή συνιστά έλλειψη σεβασμού στο θεσμό των εργασιακών σχέσεων και στις συντεχνίες, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκαν υπεύθυνα και αποδέχτηκαν κατ’ επανάληψη πλεονασμούς και οδυνηρές αποκοπές από τους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων με μοναδικό σκοπό την επιβίωση της εταιρείας», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι δεν θα αποδεχτεί σε καμιά περίπτωση τη μονομερή εφαρμογή σχεδίου που θα θυματοποιεί τους εργαζόμενους και θα γκρεμίζει τις μέχρι σήμερα κοινές προσπάθειες για διάσωση της εταιρείας.

«Ελπίζουμε ότι το Δ.Σ. των Κ.Α. δεν ανέλαβε καμιά δέσμευση για μονομερή υλοποίηση των προνοιών της μελέτης και αναμένουμε να ενημερωθούμε άμεσα προγραμματίζοντας ταυτόχρονα συναντήσεις για τη συζήτηση τους», καταλήγει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ