ΣΙΚΑΠ Πάφου: Μείωση χρεώσεων για νερό και σκύβαλα


Διαβάστε επίσης την δήλωση Μαλά “Ο επόμενος Πρόεδρος θα χαράξει το μέλλον της Κύπρου”, αλλά και πώς ο Παπανδρέου κερδίζει 1 εκατ. δολάρια σε βάρος της Ελλάδας.


Αναφέρεται σε «παραφουσκωμένους λογαριασμούς», που έλαβαν οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής.

Είναι, αναφέρει ο Σύνδεσμος, «απαράδεκτο και καταδικαστέο να επιβάλλεται χρέωση 5 ευρώ τον τόνο νερού, μετά μάλιστα από τα αλυσιδωτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος» και αντ’ αυτού ζητά μείωση των χρεώσεων, προκειμένου να μπορέσουν τα κέντρα αναψυχής «να αντιμετωπίσουν τα δυσβάσταχτα έξοδα λειτουργίας» τους.

Σύμφωνα με τον ΣΙΚΑΠ, οι υπόλοιποι Δήμοι της Επαρχίας, όπως οι Δήμοι Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς, έχουν χαμηλότερες χρεώσεις στο νερό.

Αντίθεση εκφράζει ο Σύνδεσμος και για το γεγονός ότι ο Δήμος Πάφου επιβάλλει ολόχρονα φορολογίες στα σκύβαλα, τη στιγμή που τα περισσότερα κέντρα αναψυχής στην Πάφο –όπως αναφέρει- δεν λειτουργούν κατά τη χειμερινή περίοδο.

Αναφέρεται, επίσης, σε διαφορές στις χρεώσεις μεταξύ των κέντρων αναψυχής και επικαλείται καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες για κάποια κέντρα η χρέωση για σκύβαλα είναι 300 ευρώ και για άλλα ξεπερνά τα 1000 ευρώ.

Πηγή ΚΥΠΕ