Σειρά επαφών Διοικητή Κ.Τ για Τρόικα


Διαβάστε επίσης για την περίπτωση η Κύπρος να βγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα. Διαβάστε ακόμα για το Βουλευτικό μισθό της Κύπρου.


 

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14.00 στην ΚΤ, διήρκεσε πέρα της μιας ώρας και από πλευράς Κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Οικονομικών, Εμπορίου και Εργασίας και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης.

Στο μεταξύ, από τις 15.30 πραγματοποιείται κοινή συνάντηση τεχνοκρατών της Τρόικας, του συνεργατισμού και του οίκου Pimco, που ανέλαβε να διενεργήσει διαγνωστικό έλεγχο στα δανειακά χαρτοφυλάκια των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων για να διακριβωθεί το ακριβές ποσό των κεφαλαιακών αναγκών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Κατά τη συνάντηση, συζητούνται κυρίως θέματα ρευστότητας των συνεργατικών ιδρυμάτων.

Εξάλλου, ο Διοικητής της ΚΤ συναντήθηκε το μεσημέρι με αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ύστερα από σχετικό αίτημα του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διοικητής ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ για τις διαπραγματεύσεις της ΚΤ με την Τρόικα σε ό,τι τα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συμφωνία σε πολλά θέματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ