Σκηνοθέτησε τη… ληστεία του


Διαβάστε επίσης, Υπ. Παιδείας: “Μπροστάρηδες οι νέοι στον αγώνα για δικαίωση” και Νέα Ζηλανδία: Εντοπίστηκαν 11 νεκρές φάλαινες πιλότοι.


Στις 2 Φεβρουαρίου 2011, η αστυνομία έλαβε μήνυμα το οποία έκανε λόγο για ληστεία του καταστήματος, Anastasios Stephanides, στη Λευκωσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι διπλανοί καταστηματάρχες βρήκαν τον Ελλαδίτη, διευθυντή του καταστήματος, δεμένο στα πόδια και πισθάγκωνα.

Όπως ανέφερε ο 37χρονος, γύρω στις 2 το μεσημέρι, άγνωστος άντρας τον πλησίασε και τον ακούμπησε στην πλάτη με αντικείμενο το οποίο ο ίδιος εξέλαβε ως όπλο και τον οδήγησε στο μεσοπάτωμα όπου τον έδεσε.

Ο δράστης φερόταν να είχε κλέψει 50 ρολόγια μεγάλης αξίας καθώς επίσης και 1000 ευρώ από το ταμείο.

Κατά την διερεύνηση ωστόσο της υπόθεσης δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τη γνησιότητα της καταγγελίας του 37χρονου, ο οποίος εν τέλει παραδέχτηκε ότι η καταγγελία του ήταν ψευδής. Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτό; Όπως ανέφερε στην αστυνομία ήθελε έτσι να δικαιολογήσει αριθμό ρολογιών τα οποία είχε κλέψει κατά το τελευταίο διάστημα, από το εν λόγω κατάστημα.

Σε θεληματική κατάθεση που έδωσε ανέφερε επίσης ότι έκανε από μόνος του έκπτωση 40% σε πελάτες , ενώ τα χρήματα που εισέπραττε τα έπαιρνε ο ίδιος χωρίς να εκδώσει απόδειξη πληρωμής.

Από την καταμέτρηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος έκλεψε από τον εργοδότη του εμπορεύματα αξίας 19,925 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 5,381 ευρώ.