Χάος με τα σκουπίδια στην Κατεχόμενη Λευκωσία


 

Διαβάστε επίσης: Στην Αγκυρα για την ΑΟΖ ο πρέσβης της Αμερικής και ποδοπάτημα κατά την διάρκεια θρησκευτικής γιορτής. 

 


 «Εκτός ελέγχου» είναι ο τίτλος του θέματος της εφημερίδας Kibris, η οποία αναφέρεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (19/11), όταν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους, άδειασαν τους γεμάτους κάδους και σκόρπισαν οργισμένοι τα σκουπίδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση τόσο των ίδιων, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, αναφέρει ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν και είναι άγνωστο πότε θα σταματήσουν.  

 

Στο σχετικό της δημοσίευμα η Yeni Duzen λέει χαρακτηριστικά ότι «χάθηκε η άκρη του νήματος», ενώ μιλά και για τις δεκάδες συλλήψεις που έγιναν κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων. 

 

 «Μετέτρεψαν την πρωτεύουσα σε κόλαση», αναφέρει η Halkin Sesi, η οποία επίσης δημοσιεύει φωτογραφίες από την χθεσινή διαμαρτυρία. Για «εκδήλωση που μύριζε υπέροχα» κάνει λόγο ειρωνευόμενη η Afrika, που δεν διστάζει να μιλήσει ακόμη και για επιδρομή ποντικιών σε πολλά σημεία της πόλης. 

 

 Τέλος, η Hava Dis, χαρακτηρίζει σοκαριστική την κατάσταση που επικρατεί στην Κατεχόμενη Λευκωσία. Οσο για τους κατοίκους, εκείνοι όπως λένε δεν έχουν λόγια για τα όσα συμβαίνουν και ελπίζουν κάποια στιγμή όλο αυτό να λάβει ένα τέλος.