Σοκ: Τούρκικη σημαία κυμάτιζε στην θέση ελληνικής στα Κελλιά

Λίγο πάρα δίπλα, στην πόρτα της εκκλησίας βρέθηκαν τούρκικα βιβλία και μια κολοκύθα αλυσοδεμένη.


Διαβάστε επίσης για τα μέτρα που ζητούν οι πολίτες από τη Τρόικα αλλά και για την εργοδότηση 2.400 ανέργων  για τις προεδρικές εκλογές του 2013.


 

Ο κοινοτάρχης των Κελλιών κ. Παναγιώτης Τυρίμος, ενημερώθηκε αμέσως και έσπευσε στον χώρο της εκκλησίας όπου διαπίστωσε με τα μάτια του αυτό το «προσβλητικό» θέαμα. Λίγη ώρα αργότερα και μετά την άφιξη της αστυνομίας στον χώρο, ενημερώθηκαν ότι σε μοναστήρι διπλανού χωριού βρέθηκε η ελληνική σημαία της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου, στην οποία  πάνω αναγράφονταν αισχρολογίες στα τούρκικα. Συγκεκριμένα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Μαυροβουνίου στην περιοχή μεταξύ των χωριών Τρούλλων και Κελλιών βρέθηκε η ελληνική σημαία, μαζί με παρόμοια σκηνικό. Τουρκικά βιβλία σκορπισμένα και μια κολοκύθα. 

Το κτύπημα όμως ήταν τριπλό, αφού λίγο αργότερα ειδοποιήθηκαν ότι χθες (4/11) το βράδυ στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Ορόκληνη, βρέθηκε μαύρο πανί στην θέση της ελληνικής σημαίας που κυμάτιζε στον ιστό.

Το 24h.com.cy, επικοινώνησε με τον Κοινοτάρχη των Κελλιών, Παναγιώτη Τυρίμο, ο οποίος μίλησε λεπτομερώς για το σκηνικό που αντίκρισε απέναντι του: 

«Το πρωί με ειδοποίησαν ότι στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου, έχει μια τούρκική σημαία πάνω στον ιστό που ήταν η ελληνική σημαία.  Πήγαμε στην εκκλησία, και όντως ήταν η Τουρκική σημαία στον ιστό αλλά η ελληνική σημαία έλειπε. Επίσης στη πόρτα της εκκλησίας από την πλευρά του προαυλίου βρέθηκε μια κολοκύθα αλυσοδεμένη, με μια σκούπα παλιά και καλάμια κομμένα. Βρέθηκαν δυο χειρόγραφες επιστολές στα τούρκικα. Δεν αγγίξαμε πάνω γιατί περιμέναμε την αστυνομία. Επίσης κάτω στο πάρκινγκ της εκκλησίας βρέθηκαν συνθήματα στα τούρκικα αισχρού περιεχομένου, γραμμένα με φλομάστερ.  Ήρθε η αστυνομία, η CID , κατέβασαν την σημαία και  ερεύνησαν τον χώρο. Μετά από μία ώρα μας ειδοποιούν ότι σε ένα άλλο μοναστήρι στον Άγιο Γεώργιο του Μαυροβουνίου σε περιοχή μεταξύ των χωριών Τρούλλοι και Κελιά, βρέθηκε μια ελληνική σημαία στην πόρτα. Πιθανόν να είναι η δική μας. Και έγραφε πάνω στα Τούρκικα «αισχρολογίες» . Στο πάρκινγκ βρέθηκαν τούρκικα βιβλία, cd και μια παρόμοια κολοκύθα με αυτή που βρέθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. Όπως επίσης και στην είσοδο του ναού βρέθηκε ένα τούρκικο βιβλίο. Την ίδια στιγμή που ήμασταν εκεί, μας ενημέρωσαν ότι σε τρίτο μοναστήρι στην Ορόκλινη, στον προφήτη Ηλία, ότι κατέβασαν την σημαία και ότι έβαλαν μαύρο πανί. Είμαστε σίγουροι ότι το έκαναν Τούρκοι».

Κάπου εδώ όμως εύλογα κάποιος θα ρωτούσε, όταν οι «δράστες» χτύπησαν σε τρεις εκκλησίες, δεν υπήρξε ούτε ένας χωριανός η πολίτης να αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση; Ο κ.Τυρίμος μας απάντησε : «Κανένας χωριανός δεν αντιλήφθηκε οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση και μάλιστα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, υπάρχουν και μοναχοί».

Όσο για το πώς σκέφτεται να δράσει, ο κοινοτάρχης Κελλιών μας αναφέρει πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι το οποίο μπορεί να κάνει παρά να αφήσει την υπόθεση στην αστυνομία. «Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας»