Σουλτς: “Το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών βαθαίνει”

 

Η Ευρώπη βιώνει ταραχώδη χρόνια και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βουκουρέστι.

Μιλώντας την Παρασκευή στη Ρουμανική Εθνική Σχολή Πολιτικών και Διοικητικών Επιστημών (SNSPA), η οποία τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα της, υπογράμμισε πως η Ευρώπη από μεγάλο αριθμό κρατών δεν θεωρείται πλέον λύση, αλλά πρόβλημα, το οποίο έχει αρνητική επίδραση και απειλεί τα θεσμικά σχέδια.

”Στην Ευρώπη έχουμε καταλάβει ότι από μόνοι μας είμαστε χαμένοι αλλά ενωμένοι είμαστε δυνατοί” είχε τονίσει νωρίτερα μιλώντας στο ρουμανικό Κοινοβούλιο.

”Πρέπει να υπερασπιστούμε την ιδέα της Ευρώπης. Οι χώρες και οι πολίτες μαζί, τα κράτη και τα έθνη πέρα από σύνορα σε κοινούς θεσμούς μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με ευκολότερο τρόπο απ’ ότι αν είναι μόνοι τους” ανέφερε στην SNSPA ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζοντας ότι το μοναδικό πρότυπο που αξίζει να ακολουθηθεί είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν δεν είναι ”σε τέλεια φόρμα” αυτή στιγμή.

”Οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν ταραχώδη χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, καθώς το να είσαι η μόνη εναλλακτική είναι λάθος. Όλα έχουν εναλλακτική, υπάρχει εναλλακτική στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην ευρωπαϊκή συνεργασία και αυτή είναι η επανεθνικοποίηση. Εκείνοι που λένε στους νέους ανθρώπους ότι η Ευρώπη είναι ένα σίγουρο πράγμα για πάντα δεν λένε την αλήθεια” είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Σουλτς συμπλήρωσε ότι προς το παρόν η Ευρώπη έχει χωριστεί και το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών βαθαίνει.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο, στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.