Στήριξη της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα ζητά το ΑΚΕΛ

 


Διαβάστε επίσης για τη συντριβή αεροσκάφους στη Γαλλία. Διαβάστε ακόμα τι είπε ο Κώστας Βαξεβάνης στην επίσκεψη του στην Κύπρο.


Θέση του ΑΚΕΛ για το Ταμείο Υδρογονανθράκων είναι ότι τα έσοδά του πρέπει να κατευθύνονται σε επενδύσεις για τις υποδομές και τις επόμενες γενεές, καθώς και να συμβάλλουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό, είπε ο κ. Λάμπρου σε δηλώσεις του σήμερα, στο Υπουργείο Εμπορίου, μετά από συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων για ενημέρωσή των αναφορικά με τις εξελίξεις στα θέματα υδρογονανθράκων.

“Σήμερα”, είπε ο κ. Λάμπρου, “έγινε μία ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση από τον Υπουργό προς τις αντιπροσωπείες των κομμάτων και τη χαιρετίζουμε, εντάσσεται δε στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης, η οποία χειρίζεται τα ζητήματα με συλλογικότητα και με διαφάνεια σε αυτό τον τομέα, κάτι που χαιρετίζουμε ιδιαίτερα”.

“Όλοι συμφωνήσαμε”, δήλωσε ο κ. Λάμπρου, “ότι η υπόθεση της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων αποτελεί ένα παράθυρο ελπίδας για τον τόπο μας, το ερώτημα όμως είναι κατά πόσον αυτό θα παραμείνει μια ευχή, ή εάν θα μετατραπεί σε πράξη”.

“Κατά την άποψη τη δική μας”, συνέχισε ο κ. Λάμπρου, “για να μετατραπεί σε πράξη, χρειάζεται συγκεκριμένη στρατηγική και συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες να είναι επιστημονικά και τεχνοκρατικά τεκμηριωμένες και να χαρακτηρίζονται από αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και ταχύτητα”.

“Ως ΑΚΕΛ”, δήλωσε ο κ. Λάμπρου, “αναγνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η πολιτική της αποδίδει καρπούς”.

“Ιδιαίτερα για τα ζητήματα, για τα οποία τύχαμε ενημέρωσης σήμερα και που αφορούν τις δύο σοβαρές εξαγγελίες, όπως η δημιουργία του Ταμείου Υδρογονανθράκων, αλλά και του Συμβουλίου Ενεργειακής Πολιτικής, εξαγγελίες που θα συζητήσουμε στη συνέχεια”, είπε ο κ. Λάμπρου, “κατατέθηκαν κάποιες πρώτες απόψεις, ούτως ώστε να συζητηθούν στη συνέχεια και να μετουσιωθούν σε συγκεκριμένες ίσως προτάσεις, ιδιαίτερα το ζήτημα του Ταμείου Υδρογονανθράκων σε νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθείς τη Βουλή”.

“Χαιρετίζουμε, επίσης”, πρόσθεσε, “το γεγονός ότι προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς η υπόθεση της ενδιάμεσης λύσης έλευσης φυσικού αερίου, για τις ανάγκες ηλεκτροπαραγωγής, ιδιαίτερα το γεγονός ότι, από την ενημέρωση που μας έγινε, φαίνεται να ενδιαφέρθηκαν σοβαρές εταιρείες μεγάλης εμβέλειας, που έχουν έναν σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια ενεργειακά δεδομένα, ως επίσης χαιρετίζουμε τη συμφωνία με τη Noble για παραχώρηση του 30% των μετοχών της στην Delek και σε ισραηλιτικές εταιρείες, γεγονός που θέτει τις βάσεις για περαιτέρω συνέργειες με το Ισραήλ σε αυτό το ζήτημα”.

Πηγή: ΚΥΠΕ