Στρατιώτες δεν έχουν χρήματα ούτε για σάντουιτς


Διαβάστε επίσης τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και δείτε το βίντεο από την άγρια επίθεση σε δημοσιογράφο.


Μετά τις κραυγές αγωνίας από γονείς και εκπαιδευτικούς για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό απόρων μαθητών, τώρα έρχεται να προστεθεί το φαινόμενο της οικονομικής εξαθλίωσης και στα στρατόπεδα, αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Σημερινή».

Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα στην «Σημερινή», δεκάδες περιπτώσεις στρατιωτών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μετά από ενημέρωση που έτυχε στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας, ανέφερε ότι «υπάρχουν στρατιώτες των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα για να αγοράσουν από την καντίνα ένα σάντουιτς η κάτι να πιουν». 

Λειτουργός του Υπουργείου Άμυνας ανέφερε στην «Σ» ότι το Υπουργείο στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει τους οπλίτες και ιδιαίτερα εκείνους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και σημείωσε ότι δεν αποκλείεται το φαινόμενο να επιδεινωθεί ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Πρόσθεσε πως το Υπουργείο παρέχει δωρεάν σίτιση σε όλους τους στρατιώτες και καταβάλλεται επίσης μηνιαίος μισθός, ύψους 150 ευρώ. Όσον αφορά τη στήριξη προς τους άπορους στρατιώτες, ο λειτουργός ανέφερε ότι δίνονται δύο ετήσια επιδόματα συνολικού ύψους 200 ευρώ.