Συμπλοκές στο Πολυτεχνείο με έναν τραυματία φοιτητή

 

Μαζί με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου ξεκίνησαν και τα επεισόδια, με τον τραυματισμό ενός φοιτητή.


Διαβάστε επίσης, “Τους 8.278 έφτασαν οι άποροι μαθητές” και “Πρόστιμο ρεκόρ στην ΒΡ για τη καταστροφή στο κόλπο του Μεξικό”.


 

Μέλη της ΠΑΣΠ, περίπου 200 άτομα, δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους φοιτητές.

Από το σημείο πέρασε ασθενοφόρο για να παρασχεθούν στον τραυματισμένο φοιτητή οι πρώτες βοήθειες.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη, με καταθέσεις στεφανιών στο χώρο του Ιδρύματος, στην οδό Πατησίων, ενώ το μεσημέρι, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί κατά το τριήμερο στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, από την Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Υπενθυμίζεται πως σάλος ξέσπασε την Τετάρτη για το ζήτημα του ακριβούς αριθμού των νεκρών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την επιχείρηση καταστολής της, που ξεκίνησε από καμπάνια της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα.

Μοίρασαν φυλλάδια που χαρακτήριζαν την εξέγερση ”παραμύθι”. Συγκεκριμένα: ”Όχι το παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου – είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!” ανέφερε.

Σε απάντηση των ισχυρισμών δημοσιοποιήθηκε έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείο.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.