Συγκρατημένη αισιοδοξία ΚΤ για διαπραγματεύσεις με Τρόικα

 

Ειδικότερα, σε σχέση με τον Συνεργατισμό, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, φαίνεται να κερδίζει έδαφος η αντιπρόταση της ΚΤ για υιοθέτηση του ολλανδικού μοντέλου (Ράμπομπανκ). Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα ζητά όπως αμφότερα τα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα και εμπορικές τράπεζες τεθούν υπό την εποπτεία της ΚΤ.


Διαβάστε επίσης για την ελεύθερη πτώση 5 γυναικών φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους αλλά και για τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας στη Λευκωσία. 


 

Αναφορικά με το θέμα των αξιογράφων, ενώ η Τρόικα επιμένει στην μετατροπή των αξιογράφων σε μετοχές, όπως έγινε στην περίπτωση της Ισπανίας η ΚΤ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπέβαλε αντιπρόταση όπως τα αξιόγραφα μετατραπούν σε μετοχές, αλλά τα ταμία ανακούφισης των τραπεζών να δίνουν τόκο γύρω στο 4% για πέντε χρόνια, έτσι ώστε τα αξιόγραφα να επιφέρουν κάποια απόδοση στους κατόχους τους, δίνοντας τους την δυνατότητα να πωλήσουν τις μετοχές στο μέλλον.

 

Πάντως, η ίδια πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι τόσο στενά, ώστε η ενδεχόμενη επιστροφή του συνόλου των μετατρέψιμων αξιογράφων ύψους 1,4 δις στους κατόχους τους, μπορεί να καθορίσει το τελικό ύψος της ανακεφαλαιοποίησης και κατ` επέκταση το κατά πόσον το δημόσιο χρέος θα θεωρηθεί βιώσιμο ή όχι.

 

Οι συζητήσεις στην ΚΤ άρχισαν από τις 9:00 το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα. Οι διαπραγματεύσεις με την ΚΤ θα συνεχιστούν με πολύ εντατικούς ρυθμούς τη Δευτέρα.