Συνάντηση Διοικητή ΚΤ και ΥΠΟΙΚ με Τρόικα

 Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών, της ΚΤ και της Τρόικας.


 Διαβάστε επίσης  για την επιστολή που έσετιελε 9χρονη στον άνθρωπο που την άφσησε ανάπηρη αλλά και για το κύμα απεργιών που ετοιμάζουν οι συντεχνίες.


Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά στα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων αφορούν την εποπτεία των Συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα επισφαλή δάνεια των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τρόικας στην Κύπρο είναι οι Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ και Φίλιπ Ρότερ της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, της συνάντησης με τους επικεφαλής της Τρόικας, προηγήθηκε ενημερωτική συνάντηση στην ΚΤ του Υπουργού Οικονομικών  Βάσου Σιαρλή με τον Διοικητή της ΚΤ.

Στο μεταξύ,  το πρωί, τεχνοκράτες της Κεντρικής Τράπεζας μελέτησαν τις μέχρι στιγμής θέσεις της Τρόικας στα θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αύριο το πρωί θα συναντηθεί η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα της Κυβέρνησης για να συζητήσει τις θέσεις της Τρόικας και να καθορίσει τις διαπραγματευτικές της θέσεις που θα κατατεθούν κατά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Διοικητή της ΚΤ με τους επικεφαλής της Τρόικας θα βρεθούν και τα στοιχεία για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που παρουσίασε την Παρασκευή στους τεχνοκράτες της Τρόικας ο οίκος Pimco, ο οποίος διεξάγει τον διαγνωστικό έλεγχο στα δανειακά χαρτοφυλάκια των κυπριακών τραπεζών και συνεργατικών ιδρυμάτων.

Η Pimco αναμένεται γύρω στις 7 Δεκεμβρίου να παραδώσει την ενδιάμεση έκθεση της για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών