Συναντήθηκαν για να ξανασυναντηθούν Τρ.Κύπρου – Κάτοχοι Αξιογραφών

 

Η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα, στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μαυροβουνιώτης, ο Σύνδεσμος επιμένει στην πρότασή του για δανειοδότηση των κατόχων αξιόγραφων, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή πρέπει να τύχει επεξεργασίας και από τεχνοκράτες.

Για το λόγο αυτό, είπε, έχει διευθετηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, νέα συνάντηση με τον κ. Κυπρή, στις 5 το απόγευμα, ώστε να γίνει περαιτέρω επεξεργασία της πρότασης περί δανειοδότησης, με σκοπό να καταστεί υλοποιήσιμη και να τεθεί επιτυχώς ενώπιον της Τρόικας.

Ο κ. Μαυροβουνιώτης ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες σκέψεις εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου, συμπλήρωσε όμως ότι «προτεραιότητα έχει η δική μας πρόταση», η οποία φαίνεται ότι υπό τις περιστάσεις είναι η καλύτερη, θα ικανοποιήσει τους κατόχους αξιογράφων και δεν θα επηρεάσει τους φορολογούμενους. «Κανένας πολίτης δεν θα έχει την έγνοια ότι θα πληρώσει έστω και ένα ευρώ», είπε.

Ως προς τις άλλες εισηγήσεις, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε ότι τέθηκαν από τον κ. Κυπρή και κάποιες σκέψεις για ένα Ταμείο Ανακούφισης και ένα Ταμείο Αποζημιώσεων, ενώ υπάρχει και πρόταση που εισηγείται το κράτος να ανταλλάξει τα αξιόγραφα με κυβερνητικά χρεόγραφα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαυροβουνιώτης χαρακτήρισε το ενδεχόμενο υλοποίησης των εισηγήσεων αυτών «λίγο απομακρυσμένο», και ανέφερε ότι επιμένει στην πρόταση του συνδέσμου.

Πηγή ΚΥΠΕ