Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας

 


Διαβάστε επίσης για την νέα υποβάθμιση Moodys. Διαβάστε ακόμα 40 μαθητές νεκροί απο σύγκρουση τρένου με λεωφορείο.


Σύμφωνα με παλαιστινιακή πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, οι τρεις άνδρες που σκοτώθηκαν μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγάτζι, ήταν μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, του ένοπλου σκέλους της Χαμάς.

Στην Ιερουσαλήμ εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τουλάχιστον 830 επιδρομές κατά τις Γάζας από την έναρξη της επιχείρησης εναντίον των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων, το απόγευμα της Τετάρτης. 

Τουλάχιστον 350 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα του Γάζας εναντίον του Ισραήλ, εκ των οποίων περισσότερες από 200 αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι είπε ότι 16 ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Γάζα νωρίς σήμερα το πρωί κατά του νότιου Ισραήλ χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς. Πέντε αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα.

Σύμφωνα με απολογισμό της ισραηλινής τηλεόρασης, σχεδόν 180 επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κατά της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα η Μαλαισία και η Αίγυπτος συμφώνησαν να ζητήσουν τη βοήθεια κι άλλων χωρών για τον τερματισμό της κλιμάκωσης της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωθυπουργικό γραφείο στην Κουάλα Λουμπούρ.

Πηγή : newsbeast.gr