Συνεργασία συντεχνιών ημικρατικών κατά ιδιωτικοποιήσεων


Διαβάστε επίσης, “Συνεχίζονται οι επαφές της Τρόικας σε ΥΠΟΙΚ και ΚΤ” και “Πωλήθηκε σπάνιο διαμάντι αξίας 21.480.000 δολάρια”.


«Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ και η ΑΣΕΤ Cyta ευθαρσώς τάσσονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Cyta και θεωρούν ότι ένα πιθανό ξεπούλημα της θα αποτελέσει το μεγαλύτερο οικονομικό, κοινωνικό, εργασιακό και εθνικό έγκλημα, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους πελάτες μας και συνολικά για την κοινωνία της Κύπρου, για την πατρίδα μας», αναφέρεται.

Εκφράζεται παράλληλα η θέση ότι «καθήκον όσων πιστεύουν ότι η Cyta δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί είναι η συστράτευση όλων σε ένα αρραγές μέτωπο, όπου 1Σ, Διεύθυνση και προσωπικό να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή αυτών των σχεδίων».

«Θεωρούμε ότι η μαζική συμμετοχή, η μαζική πίεση και η μαζική δραστηριοποίηση είναι αναγκαίοι παράγοντες ώστε να σταλούν ηχηρά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις και ειδικότερα σ’ όλους αυτούς που προλειαίνουν το έδαφος της ιδιωτικοποίησης της Cyta», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕ – ΑΤΗΚ «τώρα είναι η ώρα για συνεργασία όλων των συντεχνιών μακριά από εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, σε επίπεδο μάλιστα και των άλλων ημικρατικών οργανισμών που έχουν τεθεί στο στόχαστρο».

«Τώρα είναι η ώρα της ενότητας στον Οργανισμό μας, τουλάχιστο στο μείζον αυτό ζήτημα, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε για αυτά που μας αφορούν και μας επηρεάζουν», προστίθεται.

Αναφέρεται τέλος πως «άμεσα, θα αναληφθούν από μέρους μας οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για αυτή τη συνεργασία και αναμένουμε όλους συνοδοιπόρους σε αυτό τον αγώνα, που αφορά στο μέλλον μας, στα εργασιακά δικαιώματα μας, στις συντάξεις και στα εφάπαξ μας, στο παρόν και στο μέλλον της Cyta, ώστε να παραμείνει δυνατή, βιώσιμη και ανταγωνιστική».

Πηγή ΚΥΠΕ