Θες αυτοκίνητο, πάρε το τώρα!


Διαβάστε επίσης για τη συμφωνία με Τρόικα δια στόματος Σιαρλή. Διαβάστε ακόμα για τη διακοπή 11 σχολικών έργων.


Σύμφωνα με τον «Φ», η νέα πολιτική θα εφαρμοστεί μετά την απόφαση της Βουλής για ενιαίο Τέλος εγγραφής 150 Ευρώ σε όλα τα οχήματα, κάτι το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Παρασκευή (30/11).

Με αυτόν το νόμο, η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις προς την Ε.Ε, από το 2008- 09, οι οποίες είχαν τελεσίγραφο την 1η Νοεμβρίου του 2012. Με τη ψήφιση του ενιαίου τέλους, τερματίζεται η παράβαση της Δημοκρατίας. Ο συνδυασμός πάντως του ενιαίου τέλους, με την κατάργηση του φόρου εγγραφής και τη μη κατοχύρωση των νέων τελών κυκλοφορίας, δημιουργούν την τεράστια ευκαιρία για το κοινό να αγοράσουν άμεσα όχημα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Όσο μεγαλύτερο σε κυβικά είναι το όχημα, τόσο μεγαλύτερο για τον αγοραστή θα είναι το κέρδος. Για παράδειγμα, ένα όχημα 1300 κ.ε. θα επιβαρυνθεί περίπου από 20 μέχρι 70 Ευρώ στην αγορά, σε σχέση με τον φόρο εγγραφής που ίσχυε μέχρι τώρα και ήταν χαμηλότερος από τα 150 Ευρώ.

Στα μεγαλύτερα οχήματα φαίνεται το κέρδος. Συγκεκριμένα, όχημα μέχρι 1600 κ.ε. κερδίζει 126 Ευρώ. Ακόμα περισσότερο είναι το κέρδος στην τελευταία κατηγορία, αυτήν τον 2800 κ.ε., αφού ο αριθμός σε αυτήν την περίπτωση είναι 2824 Ευρώ.

Όλα τα παραπάνω, μέχρι τον Ιανουάριο του 2013, αφού τότε η Κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέα Τέλη, σημαντικά αυξημένα, αφού θα είναι με βάση τους ρύπους.