Θλίψη για τον θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη

 

Η Στέλλα Σουλιώτη, υπήρξε η πρώτη γυναίκα δικηγόρος της Κύπρου, η πρώτη γυναίκα υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας και η πρώτη και μόνη γυναίκα γενική Εισαγγελέας της Κύπρου. Ήταν δραστήρια και ακμαιότατη ως τις τελευταίες μέρες της ζωής της. Πρόσφατα με κάποια προβλήματα υγείας που παρουσίασε είχε εισαχθεί σε κλινική της Λεμεσού, όπου χθες 01/11 βράδυ άφησε την τελευταία της πνοή.

 

Το ΔΗΚΟ για το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη 

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της διακεκριμένης πολιτικού, νομικού και γυναίκας με ιδιαίτερες ευαισθησίες, Στέλλας Κακογιάννη Σουλιώτη, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 92 ετών, εκφράζει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σε σημερινή 02/11 του ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «η αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη υπήρξε μέρος της ιστορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε από ξεχωριστές επάλξεις, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι η Στέλλα Σουλιώτη, «ως Υπουργός και ως Γενική Εισαγγελέας άφησε σημαντικό έργο, και ως στέλεχος για δεκαετίες της ομάδας που στήριζε τον εκάστοτε συνομιλητή της ε/κ πλευράς στο Κυπριακό είχε ιδιαίτερη συμβολή στη διαχείριση του εθνικού μας θέματος».

«Σημαντική υπήρξε επίσης η κοινωνική προσφορά της αείμνηστης Στέλλας Σουλιώτη, καθώς και η συγγραφική της εργασία», προστίθεται.

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη του ΔΗΚΟ εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια της αείμνηστης Στέλλας Σουλιώτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η ΕΔΕΚ για το θάνατο της Στέλλας Σουλιώτη 

Η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση εκφράζει βαθιά θλίψη για το θάνατο της πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Στέλλας Σουλιώτη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

“Η αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη, μέσα από την πολυεπίπεδη συμμετοχής  της στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της Κύπρου, άφησε το στίγμα της  προσφοράς της σε διάφορες βαθμίδες της κοινωνίας”, αναφέρει η ΕΔΕΚ .

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι “υπήρξε η πρώτη γυναίκα δικηγόρος της Κύπρου, η πρώτη γυναίκα υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας και η πρώτη και μόνη γυναίκα γενική Εισαγγελέας της Κύπρου, ενώ συμμετείχε και στις ομάδες όλων των συνομιλητών, μέχρι και την κυβέρνηση του Τάσου Παπαδόπουλου, ως ειδική σύμβουλος για το κυπριακό”.

Πηγή ΚΥΠΕ