Θρίλερ με Τρόικα- Μετρημένες δηλώσεις (vid)

18:35 Τελείωσε η συνάντηση τρόικας – Κυβέρνησης. Αποχώρησαν οι επικεφαλείς της Τρόικας, όπως ήρθαν. Από το Υπόγειο.

17:55 Στην αυριανή συνάντηση Τρόικας – Διοικητή Κ.Τ. θα γίνει προσπάθεια για να κλείσουν τα θέματα του Συνεργατισμού και του χρέους των τραπεζών. 

17:49 Αυτή την ώρα γίνονται 3 συσκέψεις σε διαφορετικά σημεία του Υπουργείου Οικονομικών.

17:23 Νέα αλλαγή δεδομένων. Η συνάντηση της Τρόικα με τον Διοικητή της Κ.Τ. θα γίνει στο Υπουργείο Οικονομικών στις 9:30 το πρωί και όχι στις 9 στην κεντρική Τράπεζα. Θα συμμετέχουν η πολιτική διαπραγματευτική ομάδα και ο Υπ. οικονομικών. 

16:58 Η Γενική Ελέγκτρια στο Υπουργείο Οικονομικών. Χαρακτηριστική η ατάκα της. “Τους καλέσαμε για να μας… δανείσουν”


GENIKI ELEGKTRIA από 24hcomcy 

16:27 Οι αφίξεις των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας.


AFIXI CHRISTOFIDI από 24hcomcy 


AFIXI STEFANOU από 24hcomcy 


AFIXI SOTIROULAS CHARALAMPOUS από 24hcomcy 

16:20 Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Βάσου Σιαρλή με την Τρόικα και σε λίγο ξεκινάει η συνάντηση Τρόικας – Διαπραγματευτικής Ομάδας. Όλα τα μεγάλα θέματα στο τραπέζι. 

15:43 Στις 16:00 αρχίζει η σύσκεψη της Τρόικα με τη διαπραγματευτική μας ομάδα. Από λεπτό σε λεπτό φτάνουν στο Υπουργείο Οικονομικών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρο Τίτος Χριστοφίδης, η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους και ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

14:45 Τα έκτακτα έσοδα από το Φυσικό Αέριο να πάνε στην αποπληρωμή του χρέους ζητά η Τρόικα, παραδέχθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Ωστόσο ούτε επιβεβαίωσε ούτε απέρριψε τα σενάρια που λένε ότι η κυβέρνηση αποδέχθηκε αυτή την θέση. 

14:42 Δηλώσεις από τον Παναγιώτη Λοιζίδη – Γενικού Γραμματέα του ΚΕΒΕ. Τονίζει την ανάγκη να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και να διαχωριστεί το τραπεζικό χρέος από το δημόσιο.


LOIZIDIS_KEBE από 24hcomcy 

14:36 To Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου θα ασχοληθεί με την Κύπρο αλλά όχι διεξοδικά. Αναφερόμενος στην Κύπρο, ανώτερος αξιωματούχος επισήμανε ότι μετά την αίτηση των κυπριακών αρχών πριν το καλοκαίρι και τη γραπτή επικοινωνία της Λευκωσίας με την τρόικα, που πήρε χρόνο, τώρα είμαστε σε φάση που μας επιτρέπει να επιταχύνουμε τις συζητήσεις για την αξιολόγηση της κατάστασης και να προωθήσουμε τις διαπραγματεύσεις. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα και στα προβλήματα που προκάλεσε η έκθεσή του στην Ελλάδα, προσθέτοντας, πάντως, ότι υπάρχουν και άλλες ανισορροπίες της κυπριακής οικονομίας. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και τη λήψη των αποφάσεων, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι κυπριακές αρχές σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες βιάζονται περισσότερο τώρα να φτάσουν σε συμφωνία. Ο εκπρόσωπος έθεσε στη συνέχεια το ίδιο το ερώτημα εάν πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, δίνοντας και την απάντηση ότι νομίζει ότι πρέπει να έχουμε συμφωνία πριν τις εκλογές.

14:31 Αλλαγές στο πρόγραμμα των επαφών. Μόλις ολοκληρωθούν οι συναντήσεις Τρόικας και τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές συσκέψεις της Τρόικας από την μία και των τεχνοκρατών του ΥΠΟΙΚ με τον Βάσο Σιαρλή από την άλλη. Αργά το απόγευμα η Τρόικα θα συναντηθεί με τον Υπουργό Οικονομικών. Αναβάλλεται η συνάντηση με την Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας που θα γινόταν στις 17:00 όπως όλα δείχνουν.

14:14 Κρυφτό με τους δημοσιογράφους παίζει η Τρόικα και η κυβέρνηση. 

14:12 Οι επικεφαλείς της Τρόικα για να γλιτώσουν τις κάμερες εισήλθαν στο Υπουργείο Οικονομικών από το Υπόγειο. Η κ. Ντελκουλέσκου απαίτησε να μην βρεθεί μπροστά σε κάμερες. Μάλιστα δεν πέρασαν όπως όλοι τον έλεγχο που γίνεται στην είσοδο του Υπ. Οικονομικών και από εχθές είχε πάρει το σχετικό “πάσο”. 

14:05 Σε λίγο ξεκινά το γεύμα εργασίας της Τρόικα

 
AFIXI TROIKAS_2 από 24hcomcy


AFIXI TROIKAS_3 από 24hcomcy

14:02 Ακόμη ένα βίντεο με αφίξεις μελών της Τρόικα

 
AFIXI TROIKAS_4 από 24hcomcy

13:58 Βίντεο με την άφιξη μελών της Τρόικα


AFIXI TROIKAS_5 από 24hcomcy 

13:29 Νέες αφίξεις μελών της Τρόικα.

13:22 Η άφιξη του Γιώργου Συρίχα


AFIXI SYRIHA_1 από 24hcomcy 

13:20 Την Κυριακή και την Δευτέρα η Τρόικα θα έχει συναντήσεις με το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων. Την Τρίτη θα συναντηθεί με τον ΚΟΤ

13:19 Το ζητούμενο για το ΑΚΕΛ είναι το περιεχόμενο του μνημονίου που θα συμφωνηθεί με την Τρόικα να είναι τέτοιο που “από τη μία θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και ανάκαμψη της οικονομίας και περιορισμό του προβλήματος της ανεργίας, και από την άλλη δεν θα φορτώνει με ένα φορτίο αβάστακτο τους ώμους του κυπριακού λαού”, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

13:15 Σε λίγο αναμένεται να καταφτάσουν στο Υπουργείο Οικονομικών όλα τα μέλη της Τρόικα για το γεύμα εργασίας. 

13:05 Μόλις έφτασε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Ανώτερος Δ/ντης της Κεντρικής Τράπεζας Γιώργος Συρίχας.

12:43 Η Τρόικα θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Σενάρια λένε ότι ίσως να υπάρξει και 4ος γύρος διαπραγματεύσεων και να μην κλειδώσει το μνημόνιο τώρα.  

12:20 Αύριο η Τρόικα θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

12:02 Αποκαλύπτουμε όλα τα στελέχη της Τρόικας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ

 • Delia Velkulescu – ΔΝΤ
 • Maarten Verwey  – Ευρωπαική Επιτροπή
 • Philipp Rother – Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 1. Jakob Wegener Friis
 2. Markita kamerta
 3. Χρίστος Πασχαλίδης
 4. Valeska Gronert
 5. Erik Sonntag
 6. Gatis Elgitis
 7. Georges Tournemire
 8. Mary Mc Carthy 
 9. Paul Arnoldus
 10. Matteo Duiella
 11. Veli Laine
 12. Christoph Schwierz
 13. Dominique Simonis
 14. Stefan Zeugner

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 1. Phillip Mohl
 2. Agostino Consolo
 3. Δάφνη Μομφεράτου

ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

 1. Alejandro Simone
 2. Stephanie Segal
 3. Datja Funke
 4. Jiri Podpiera

11:58 Στις 13:30 γεύμα εργασίας της Τρόικας. Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις με τα τμήματα προσωπικού και προϋπολογισμού.

11:53 Σύσκεψη τώρα στο Προεδρικό Δημήτρη Χριστόφια και Βάσου Σιαρλή. Συμμετέχει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

11:37: Στέλιος Πλάτης – Διδάκτωρ Χρηματοοικονομικών μιλά στο 24H: Ουσιαστικά, πρέπει να περιμένουμε σκληρές διαπραγματεύσεις, οι οποίες ελπίζω να διέπονται συνάμα και από την διάθεση να βρεθούν λύσεις. Το μείζον πρόβλημα είναι του τραπεζικού τομέα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων αλλά και προς εκείνη την κατεύθυνση, να στοχοπροσηλωθεί η διαπραγματευτική μας δεινότητα. 

11:25 Στις 12:00 αναμένεται η συνάντηση του κλιμακίου της Κεντρικής Τράπεζας με την Τρόικα.

11:12 Νέο βίντεο από την άφιξη μελών της Τρόικα


AFIXI TROIKAS_2 από 24hcomcy 

11:09 Οι επικεφαλείς της Τρόικας είναι: Delia Delculescu από το ΔΝΤ, Maarten Verwey από την Ευρωπαική Επιτροπή και Philipp Rother από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

10:50 Συνολικά 24 άτομα της Τρόικα είναι γραμμένα στον κατάλογο που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι του Υπουργείου. 

10:43 Βίντεο από την άφιξη των πρώτων μελών της Τρόικα στο Υπουργείο Οικονομικών


AFIXI TROIKAS_1 από 24hcomcy 

10:30 Άρχισαν να έρχονται τα μέλη της Τρόικα στο υπουργείο οικονομικών

10:20 Σε αίθουσα του τρίτου ορόφου θα γίνουν οι συναντήσεις της Τρόικας με τους τεχνοκράτες. 

10:16 Στις συναντήσεις που θα συμμετέχει το τμήμα προϋπολογισμού, θα δώσει το παρόν και ο Υπουργός οικονομικών Βάσος Σιαρλή. 

10:13 Κλιμάκιο της Κεντρικής Τράπεζας με επικεφαλής τον Ανώτερο Δ/ντη Γιώργο Συρίχα θα έρθει το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθεί με την Τρόικα.

10:03 Συνταξιοδοτικό και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελούν τα μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις.

9:44 Η Τρόικα μέσα από τις συζητήσεις που θα έχει τα διάφορα τμήματα θα ετοιμάσει το πλάνο περικοπών που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο αλλά και την γενικότερη πορεία των μακροοικονομικών δεδομένων.

9:35 Η αποστολή της Τρόικα είναι πολυπληθής και αποτελείται από 35 άτομα. Είναι χωρισμένοι σε 2 ομάδες. Μία θα διαπραγματευθεί τα δημοσιονομικά και η άλλη τα χρηματοπιστωτικά.

9:19 Σύμφωνα με πληροφορίες στις 17:00 η τρόικα θα έχει συνάντηση με τους τεχνοκράτες του Γενικού Λογιστηρίου. Θα είναι η τελευταία σημερινή συνάντηση τους.  

9:15 Δημοσιογράφοι, κάμεραμαν και φωτογράφοι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών περιμένουν την Τρόικα.


Dimosiografoi_YPOIK από 24hcomcy 


 

Διαβάστε επίσης για την σεισμική δόνηση 5,5 βαθμών στην Ιαπωνία αλλά και για την πυρκαγιά που κατέστρεψε δύο αυτοκίνητα.


8:57 Στόχος των Τροϊκανών είναι να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις υπηρεσίες και να συγκρίνουν τα στοιχεία που έχουν πάρει από την κυβέρνηση κατά την διάρκεια των τηλεδιασκέψεων.

8:53 Στις 10:30 θα ξεκινήσουν οι πρώτες επαφές της Τρόικα με διάφορα τμήματα του Υπουργείου οικονομικών.  Ανάμεσά τους το Τμήμα Προσωπικού και το Τμήμα προϋπολογισμού.

8:50 Η Τρόικα αναμενόταν στις 8:00 το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα θα είχε σύσκεψη για να καθορίσει τις κινήσεις της. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες λένε ότι η σύσκεψη αυτή μάλλον γίνεται στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν.