Θύμα διάρρηξης ο Σόιμπλε


Διαβάστε επίσης, “Φόνος διαπράχθηκε στη Λεμεσό για μια θέση πάρκινγκ” και “Moody’s: Σε αναθεώρηση για υποβάθμιση τρεις τράπεζες”


Στόχος διαρρηκτών έγινε η ιδιωτική κατοικία του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας υπηρεσίας της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Berliner Morgenpost είχε δημοσιεύσει πρώτη την είδηση στην ηλεκτρονική της σελίδα, επισημαίνοντας ότι ο κ. Σόιμπλε δεν βρισκόταν στο διαμέρισμα και ότι εκλάπησαν ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος, ενώ το υπουργείο Οικονομικών τόνισε ότι δεν αναφέρεται σε θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας περιέγραψε το γεγονός ως «κραυγαλέο πρόβλημα ασφάλειας», αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι δράστες επέλεξαν εν γνώσει τους το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ενώ το ίδιο στέλεχος τόνισε: “Ο κ. Σόιμπλε σίγουρα έχει δίπλα του καλό προσωπικό ασφαλείας. Αλλά θα μπορούσε σε αυτή την περίπτωση να πρόκειται για κάποιον ψυχοπαθή”. Σύμφωνα δε με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός υπουργός είχε δηλώσει ρητά ότι δεν επιθυμεί συνεχή φύλαξη της κατοικίας του.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.