Τη δολοφόνησαν στη Φλόριντα, την ψάχνουν στο Λαύριο


Διαβάστε επίσης, “Λιλλήκας: Nα ξεπεράσουμε την παγίδα που στήνεται”.


Ήταν 19 Φεβρουαρίου του 1971 όταν ένα γυναικείο πτώμα ανασύρεται στο νότιο άκρο της λίμνης Πανασόφκι, στην κεντρική Φλόριντα. 

Όπως αναφέρει η Real News, η άγνωστη βρέθηκε με μια ανδρική ζώνη τυλιγμένη στο λαιμό της, ενώ στο αριστερό της χέρι φορούσε ένα ρολόι και ένα χρυσό δαχτυλίδι με πέτρα και στον λαιμό της ένα λεπτό, χρυσό κολιέ. Νεότερες έρευνες θα δείξουν ότι είχε χειρουργηθεί στον δεξί της αστράγαλο λίγα χρόνια πριν δολοφονηθεί. Οι ντετέκτιβ δαπανούν εκατοντάδες ώρες για να ανακαλύψουν κάτι περισσότερο, δεν καταφέρνουν όμως να οδηγηθούν σε κάποιο συμπέρασμα.

Η κοπέλα θα ταφεί ως «Τζέιν Ντο», δηλαδή «αγνώστων στοιχείων», αλλά το 1986 θα εκταφεί για περαιτέρω έρευνα, που και πάλι δεν οδηγεί πουθενά, ενώ οι Αρχές επιμένουν να κρατούν την υπόθεση ανοιχτή. 

Ανθρωπολόγος της σήμανσης η οποία διευθύνει τον τομέα ανεξιχνίαστων υποθέσεων στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, «συνθέτει» το πρόσωπο τους θύματος, παίρνει δείγματα από τα δόντια και τα οστά ενώ επιστρατεύει στην έρευνα και γεωχημικό που μελετά τα ίχνη του μολύβδου, του άνθρακα και άλλων στοιχείων, τα οποία δίνουν μια αναλυτική εικόνα για το παρελθόν και το περιβάλλον που ζούσε η κοπέλα.

Το πόρισμα των επιστημόνων ρίχνει επιτέλους φως στην υπόθεση και αποκαλύπτεται ότι η νεαρή ήταν ηλικίας 17-24 ετών, είχε ύψος περίπου 1,55μ. βάρος 50-54 κιλά, καστανά ίσια μαλλιά και καστανά μάτια. Αν και οι Αρχές πίστευαν ότι ήταν γηγενής Αμερικανή, η έρευνα κατέδειξε ότι η κοπέλα ήταν από την Ελλάδα. 

Το στοιχείο μάλιστα που επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έζησε για χρόνια στο Λαύριο Αττικής, ήταν τα υψηλά επίπεδα μολύβδου που εντοπίστηκαν στα δόντια της.

Ο αμερικανός σερίφης Ντάρεν Νόρις εξακολουθεί 41 χρόνια μετά το έγκλημα να αναζητεί την ταυτότητα της νεκρής κοπέλας, καθώς στις ΗΠΑ δεν υπάρχει παραγραφή του αδικήματος και αν βρεθεί ο δολοφόνος θα δικαστεί. 

Πηγή: newsbeast.gr