Τι συζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος με τους Τροϊκανούς

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου συναντήθηκε με τον Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ  και Φίλιπ Ρότερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.


Διαβάστε επίσης γιατί έφτασαν τα 135 εκ. ευρώ τα διακστικά εντάλματα και γιατί διακόπηκε και πάλι το ρεύμα σε πολλές περιοχές της Κύπρου.


Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αισιοδοξία  του για τη πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Τρόικα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  μπήκε το νερό στο αυλάκι  και  ότι θα υπάρξει κατάληξη για να επιτευχθεί η συνομολόγηση του μνημονίου.Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου έθεσε στην Τρόϊκα τις θέσεις του για την κατάσταση της οικονομίας και έριξε και πάλι τα πυρά του στη πολιτική ηγεσία του τόπου  λέγοντας ότι «φταίνε οι πολιτικοί οι οποίοι ποτέ δεν θα πεινάσουν αλλά ο λαός πεινά αυτή τη στιγμή και πρέπει να μάθουν να είναι προσεκτικοί διότι σ΄ αυτή την κατάσταση μας οδήγησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις».

Ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε επίσης στοιχεία  στους Τροϊκάνους  για να τους αποδείξει ότι υπάρχει ανάπτυξη στη Κύπρο. Στοιχεία που αφορούν συμφωνίες με Ρώσους και Κινέζους  επενδυτές,  και για τα οποία που όπως είπαν  οι  επικεφαλέις της Τρόικας δεν γνώριζαν.