Το καυτό θέμα των τραπεζών σήμερα στη Βουλή


Διαβάστε επίσης, “Αυξάνονται οι διαρρήξεις και κλοπές στην Πάφο”.


Τα φλέγοντα θέματα των τραπεζών θα συζητήσουν σήμερα στη Βουλή. Οι υπέρογκοι μισθοί των ανώτατων στελεχών, τα μπόνους, τα δάνεια με χαριστικά επιτόκια στους ίδιους και σε φιλικά τους πρόσωπα , η διαγραφή δανείων πολιτικών προσώπων αλλά και οι ενέργειες τους που οδήγησαν στην σημερινή άσχημη κατάσταση την οικονομία είναι μερικά από τα θέματα για τα οποία κατηγορούνται τα ανώτατα στελέχη των τραπεζών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια».

Για αυτούς τους λόγους οι τραπεζίτες θα προσέλθουν σήμερα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, ούτως ώστε να δώσουν εξηγήσεις για όλα αυτά.

Μακρύς είναι επίσης ο κατάλογος αυτών που κλήθηκαν να παραστούν επίσης στην συνεδρία, όπως ο Γενικός Εισαγγελέας, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ο γ.δ του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος και ο τέως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο γ.δ του ΧΑΚ και πολλοί άλλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αλήθειας», εκπρόσωπο τραπεζών παρενέβησαν προς τον πρόεδρο της Επιτροπής των Θεσμών, Δημήτρη Συλλούρη, με σκοπό την αναβολή της σημερινής συνεδρίας με κύριο επιχείρημα την μη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον κ. Συλλούρη.

Η νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων , είναι κάτι που απασχολεί τα μέλη της επιτροπής, για την έκβαση της συζήτησης σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των τραπεζών αρνηθούν να δώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία, για αυτό το λόγο κλήθηκαν ωστόσο στη σημερινή συνεδρία ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της ΕΤΥΚ, Λοίζος Χατζηκωστής, κατέθεσε χθες πρόταση κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον κ. Συλλούρη, να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για την κατάσταση των τραπεζών  και να διωχθούν ακόμη και ποινικά αν χρειαστεί.

Ο κ. Συλλούρης δήλωσε με τη σειρά του χθες ότι, «δεν θα διστάσουμε να δούμε θέματα διαπλοκής και με πολιτικούς και με πολιτικά κόμματα και με δημοσιογράφους και με καναλάρχες και με εκδότες».