Τριπλάσιες οι αιτήσεις πτυχιούχων ανέργων για τις εκλογές

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, “τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα που λειτουργήσαμε στο εξωτερικό στις προηγούμενες ευρωεκλογές, κατά το μάλλον ήττον θα γίνουν, όμως η εικόνα γι αυτά είναι ακόμα πίσω”.


Διαβάστε επίσης, “Στα ύψη οι τιμές των τροφίμων προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα” και “Εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Λάρνακα και Λευκωσία”.


Οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο από το εξωτερικό ανέρχονται στις 4.000 ενώ στην Κύπρο στις 3.500. Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, 2013.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση κάλυψης των αναγκών στελέχωσης των εκλογικών κέντρων, στις εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου 2013 και σε ενδεχόμενη επαναληπτική εκλογή στις 24 Φεβρουαρίου 2013, με αξιοποίηση άνεργων πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής οι αιτήσεις ανέρχονται στις 2.400 ενώ οι ανάγκες είναι για 2.000 άτομα.

“Ηδη κάποιες επαρχίες έχουν ξεπεράσει τον αριθμό που είναι η ανάγκη τους, και πιστεύω ότι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου που λήγει η παραλαβή αιτήσεων, τουλάχιστον στις πλείστες θα είναι οι διπλάσιοι ενδιαφερόμενοι και πιθανόν για κάποιες επαρχίες να είναι οι τριπλάσιοι`.

Ερωτηθείς για το κονδύλι για τις εκλογές, ανέφερε ότι αρχικά είχε ζητηθεί ποσό 10 εκ. αλλά στην διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών περιορίστηκε στα 8 εκ. ευρώ.

“Τώρα δεν ξέρω αν θα έχει περαιτέρω μείωση από την αρχική που μας έκανε το Υπουργείο Οικονομικών”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ