Τζόγος μέσω Καϊμακλίου στα κατεχόμενα


Διαβάστε επίσης, “Συνεχίζεται η κατηφόρα στον κατασκευαστικό τομέα” αλλά και “Έξοδο από την ΕΕ θέλουν οι Βρετανοί”.


Οι υπηρεσίες του κράτους τέθηκαν σε κινητοποίηση το τελευταίο διάστημα, μετά τις υποψίες που κινήθηκαν για υποστατικό που ενοικίασε Τουρκοκύπριος σε ακριτική περιοχή της Λευκωσίας, εγκαθιστώντας σε αυτό υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ».

Πρόκειται για διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Καϊμακλίου, όπου στην οροφή της πολυκατοικίας που βρίσκεται το διαμέρισμα, τοποθετήθηκαν δορυφορικά «πιάτα» στραμμένα προς τα κατεχόμενα.

Το γεγονός ότι ο ένοικος ζήτησε από τη Cyta την εγκατάσταση υψηλής τεχνολογίας και συγκεκριμένα οπτικών ινών, που επιτρέπουν τη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων μέσω δορυφορικών κεραιών, ήταν αυτό που κίνησε τις υποψίες των Αρχών και αντέδρασαν άμεσα.

Όπως έγκυρα πληροφορείται ο «Φ», για το συγκεκριμένο υποστατικό, έγιναν διακριτικές παρακολουθήσεις αλλά και έρευνες ούτως ώστε να διαπιστωθεί τι ακριβώς δεδομένα διακινούνταν μέσω των υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για σέρβερ, που λάμβανε δεδομένα από το εξωτερικό και τα διοχέτευε στη συνέχεια στα κατεχόμενα. Τα δεδομένα αφορούσαν ηλεκτρονικό τζόγο για υποστατικά τα οποία λειτουργούν στα κατεχόμενα (κυνοδρομίες, ιπποδρομίες κ.ά.). Αυτή η εξακρίβωση ανακούφισε τις Αρχές, καθώς είχε διερευνηθεί το ενδεχόμενο να μεταφέρονταν δεδομένα που αφορούσαν τη Δημοκρατία.