Βίντεο σοκ από ποδοπάτημα σε θρησκευτική γιορτή στην Ινδία (vid)

 


 

Διαβάστε επίσης για το θρίλερ των συνομιλιών Λευκωσίας – Τρόικα και για την υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας από τον οίκο Moodys. 


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από ένα ινδουιστικό φεστιβάλ στο κρατίδιο Μπιχάρ, εκεί όπου χθες ποδοπατήθηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δέκα παιδιά.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην πόλη Πάτνα, καθώς Ινδουιστές πιστοί επέστρεφαν αφού προσευχήθηκαν στον ήλιο, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής Τσάτ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IANS.

Πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς η κατάσταση πολλών από αυτούς θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή.

Υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 άνθρωποι από την Πάτνα και τις γύρω περιοχές είχα συγκεντρωθεί στις όχθες του ποταμού. Η κυβέρνηση του Μπιχάρ διέταξε έρευνα για το δυστύχημα και ανακοίνωσε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Τσατ, που ξεκίνησε το Σάββατο, είναι μια από τις σπουδαιότερες ινδουιστικές γιορτές στη βόρεια και ανατολική Ινδία. Διαρκεί τέσσερις ημέρες, κατά τις οποίες χιλιάδες πιστοί πηγαίνουν στις όχθες του Γάγγη για να προσευχηθούν στο θεό Ήλιο. 

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.