Βίντεο-Σοκ: Σιίτες αυτομαστιγώθηκαν στον Πειραιά


Διαβάστε επίσης, “Το καυτό θέμα των τραπεζών σήμερα στη Βουλή”.


Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σκληρό έθιμο, στο οποίο οι πιστοί αυτοτραυματίζονται με σιδερένια μαστίγια και λάμες επιχειρώντας να βιώσουν τον σωματικό πόνο και την αγωνία του εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ Χουσάιν μπιν Αλί, που το 680 είχε μαρτυρικό θάνατο μετά τη Μάχη της Καρμπάλα, όταν αποκεφαλίστηκε από δυνάμεις του χαλίφη Γιαζίντ Α’. Η ημέρα μνήμης του θανάτου του ονομάζεται Ασούρα και είναι μέρα πένθους για τους Σιίτες μουσουλμάνους


Μουσουλμάνοι Πειραιά 1 από fon1972

Ο Χουσείν ιμπν Αλί θεωρείται ο τρίτος ιμάμης των Σιιτών και θεωρείται σημαντική φυσιογνωμία και στο σουνιτικό και στο σιιτικό Ισλάμ, ως μέλος της οικογένειας του Μωάμεθ.

Και στην Αθήνα, Σιίτες μουσουλμάνοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορους χώρους, για να τιμήσουν  τον Χουσείν ιμπν Αλί, κλαίγοντας και κτυπώντας το στήθος τους αρχικά και αυτομαστίγωση με λεπίδες στη συνέχεια.

 


Μουσουλμάνοι Πειραιά 2 από fon1972

Προηγήθηκε η ομαδική προσευχή, το ακόνισμα και η καυτηρίαση των λεπίδων, για να αποφευχθούν οι μολύνσεις, και το βράσιμο γάλατος με το οποίο μετά την τελετή άλειψαν τις πληγές τους.

Στην τελετή πήραν μέρος μουσουλμάνοι  από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Ινδία, το Ιράν και το Ιράκ.

Να σημειωθεί πως τα διεθνή πρακτορεία Reuters  και Euronews, μετέδωσαν σχετικά ρεπορτάζ με βίντεο για το πώς τίμησαν στην Αθήνα την ημέρα της Ασούρα, οι Σιίτες Μουσουλμάνοι.

Για περισσότερες ειδήσεις απο Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.