Βολές Βγενόπουλου κατά Ορφανίδη και Χριστόφια – Ξεσπάθωσε εναντίον όλων


Διαβάστε επίσης, “Καθημερινότητα οι κλοπές και οι διαρρήξεις” και “Μαλάς: Πολιτική ανευθυνότητα οι αναφορές Αναστασιάδη”.


Ένα περίπου χρόνο μετά την αποχώρηση του από την ηγεσία της τράπεζας, ο Βγενόπουλος απαντά σε όσους τον κατηγορούν, στρέφοντας τα πυρά του και σε όσους  θεωρεί ότι έφεραν τη Λαϊκή, αλλά και την κυπριακή οικονομία στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, αναφέρει το sigmalive.

Επέρριψε ευθήνες στον Δημήτρη Χριστόφια, όσον αφορά το Γιούρογκρουπ στη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ενώ έκανε λόγο για «πραξικόπημα» από τον Ορφανίδη.

Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της δικής του διοίκησης, όλα τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα ήταν νομότυπα, ωστόσο παραδέχτηκε ότι σήμερα μερικά από αυτά παρουσιάζουν προβλήματα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά κατά την περίοδο που δόθηκαν ήταν πλήρως εξασφαλισμένα.

Κληθείς να απαντήσει, εάν οι έρευνες που διεξάγονται από διεθνείς οίκους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών  τον φοβίζουν , απάντησε  απόλυτα «σε καμία περίπτωση», συμπληρώνοντας ότι ήδη τρεις διεθνείς οίκοι έχουν προχωρήσει σε σχετικές έρευνες, διαπιστώνοντας ότι για την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της Λαϊκής στην Ελλάδα χρειάζονταν περίπου 800 εκ.

Αυτοί  που μας διαδέχτηκαν, είπε πρέπει να ανησυχούν, καθώς  αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης στα 4 δισ., θα πρέπει να εξηγήσουν πώς φτάσαμε από τα 800 εκ. στα 4 δισ.

Αναφερόμενος στον Αθανάσιο Ορφανίδη και τους χειρισμούς του είπε  ότι « ούτε ο ίδιος είχε αντιληφθεί την κατάσταση. Δεν ήταν δυνατό να μην μπορούσε να ενημερώσει κάποιον για το θέμα». Ο Πρόεδρος, λέει, δεν του απαντούσε. Ούτε ο Υπουργός Οικονομικών τού απαντούσε; Ούτε η αντιπολίτευση; Όλοι αυτοί έχουν ευθύνη. Πρόσθεσε ότι ο κ. Ορφανίδης «δεν τον άφησε να διοικήσει και να αντιμετωπίσει την κρίση που ήρθε»., κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα».