Αποκαλυπτικό 24Η: Παραιτείται ο Σιαρλή αν δεν υπογράψουμε το μνημόνιο

 

Η χθεσινή τεταμένη συνεδρίαση της διαπραγματευτικής ομάδας στο Υπουργείο Οικονομικών έβγαλε στο προσκήνιο αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι υπάρχουν δύο τάσεις. Η πολιτική και η τεχνοκρατική. Προεδρικό και Υπουργοί που είναι μέλη του ΑΚΕΛ λειτουργούν στην βάση των απόψεων που έχει το κόμμα της αριστεράς. Ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κ.Τ. από την άλλη βλέπουν τους «αριθμούς» και αξιολογούν τεχνοκρατικά τι θα πρέπει να γίνει. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα με το αλαλούμ δηλώσεων σχετικά με την πορεία των συνομιλιών, στέλνοντας μήνυμα στον Υπουργό Οικονομικών ότι η τελική κρίση, για το πως πήγαν οι διαπραγματεύσεις, θα γίνει στο τέλος.

Σήμερα θα γίνει νέα σύσκεψη της διαπραγματευτικής ομάδας στις 2 το μεσημέρι για να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί και να υπάρχει μια πολιτική στρατηγική ενόψει της νέας συνάντησης της διαπραγματευτικής ομάδας με την Τρόικα. 

Η κατάσταση ωστόσο δεν είναι καθόλου καλή. Ειδικά μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια που επανέλαβε για ακόμη μια φορά πως πολύ δύσκολα θα γίνουν δεκτοί πολιτικοί όροι της Τρόικα, προσθέτοντας ότι σημασία έχει το περιεχόμενο και όχι ο χρόνος.