Ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση του ρεύματος

Μετά από λεπτούς χειρισμούς των τεχνικών της ΑΗΚ αποφεύχθηκε το ντόμινο διακοπής ρεύματος σε ολόκληρη την Κύπρο. 


Διαβάστε επίσης, «Φαρμάκι» τα φάρμακα στην Κύπρο, αλλά και “Μέρκελ: Πίστη στο ευρωπαϊκό όραμα”


Τεχνικοί της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) βρίσκονται στον υποσταθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Αθαλάσσα στον οποίο έχει σημειωθεί βλάβη και εργάζονται πυρετωδώς για αποκατάσταση της βλάβης και της παροχής ηλεκτρισμού εκεί όπου έχει διακοπεί.

“Δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη” δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Λουκαϊδης, Διευθυντής του Γραφείου Γενικής Διεύθυνσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), προσθέτοντας ότι οι τεχνικοί της ΑΗΚ εργάζονται πυρετωδώς.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η βλάβη  έχει προκύψει στον υποσταθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στην Αθαλάσσα.

Ο Χρίστος Λουκαϊδης, Διευθυντής του Γραφείου Γενικής Διεύθυνσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ότι «έχει προκύψει ένα πρόβλημα, μια βλάβη, στον υποσταθμό της ΑΗΚ στην Αθαλάσσα το οποίο πρόβλημα διερευνούμε για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί»Οι τεχνικοί  της Αρχής επιχειρούν να εντοπίσουν το πρόβλημα για όσο το δυνατόν συντομότερη επιδιόρθωση του.

Η διακοπή ρεύματος προκάλεσε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας, καθώς τα φώτα τροχαίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Παρέλυσαν γραφεία, καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες. 

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα κινητά τηλέφωνα αφού η διακοπή ρεύματος επηρέασε τους σταθμούς βάσης των εταιρειών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου τα κινητά θα έχουν  ξανά λήψη ότι επανέλθει το ρεύμα.

Πάντως, η ΑΗΚ κάνει λόγο για πρωτοφανές πρόβλημα, καθώς βλάβη παρόμοιας έκτασης δεν έχει ξαναπροκύψει στα χρονικά της Αρχής.