Κυπριανού: Aπαράδεκτο να ρίχνονται τα βάρη στους δημόσιους υπαλλήλους


Διαβάστε επίσης, “Σε διπλό ταμπλό οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα”, αλλά και για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργήθηκε από την διακοπή ρεύματος.


Δήλωσε ότι είναι άδικο και απαράδεκτο να ρίχνονται τα βάρη στον ώμο των δημοσίων υπαλλήλων, προσθέτοντας ότι το κόμμα του διαφωνεί ριζικά με την αντίληψη της κοινωνίας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολό τους είναι ακατάλληλοι, ανίκανοι και ανεπαρκείς.

Ο κ. Παπαναστασίου, από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι επιτελούν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους και χρειάζονται την ηθική στήριξη της πολιτείας.

Ο κ. Κυπριανού, στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί πως η Κυπριακή Δημοκρατία «έχει φτάσει σε πολύ ψηλά επίπεδα λειτουργίας ακριβώς γιατί έχει ικανούς δημόσιους υπαλλήλους, και αν χρειάζεται κάτι είναι στο επίπεδο το νομοθετικό, έτσι ώστε να υπάρχει πιο αποτελεσματικός έλεγχος για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και αντικειμενικότητα στο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κρατική μηχανή».

«Θεωρούμε ότι τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας δεν έχουν δημιουργηθεί από τους δημόσιους υπαλλήλους και επιμένουμε σε αυτό, χρειάζεται να ληφθούν διορθωτικά και διαρθρωτικά μέτρα τα οποία συμβάλουν στο να υπάρξει ένας εξισορροπισμός των δημοσίων δαπανών και των εσόδων αλλά από κει και πέρα, θεωρώ ότι είναι άδικο και απαράδεκτο να ρίχνονται τα βάρη στον ώμο των δημοσίων υπαλλήλων», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.

Έκανε επίσης αναφορά σε πρόσφατη ομιλία του επικεφαλής της Τρόικας στο συνέδριο του Economist ο οποίος, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, «παραδέχθηκε ότι στην Κύπρο όπως και στην Ιταλία και την Ισπανία τα προβλήματα της οικονομίας πηγάζουν κυρίως από τον τραπεζικό τομέα και όχι από το δημόσιο χρέος».

Ειδικότερα για το ρόλο των επαρχιακών διοικήσεων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι είναι ζωτικοί οργανισμοί που συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη της κυπριακής υπαίθρου. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας έχει συμβάλει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό να αναπτυχθεί η ύπαιθρος στη Λευκωσία, εκεί βέβαια και όπου υπάρχουν δραστήριοι κοινοτάρχες και μέλη Κοινοτικών συμβουλίων που δίνουν τα ερείσματα που είναι απαραίτητα ώστε να μπορέσει η επαρχιακή διοίκηση να βοηθήσει στην ανάπτυξη».

Ο Έπαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι η επίσκεψη του ΓΓ του ΑΚΕΛ αποτελεί «συνέπεια της όλης πολιτικής του κ. Κυπριανού», σημειώνοντας ότι και στο παρελθόν ως Βουλευτής είχε συνεργασία με την υπηρεσία για διάφορα θέματα με πολλή επιτυχία.

Είπε ότι ενημέρωσε τον κ. Κυπριανού για τις δραστηριότητες και της αποστολή της διοίκησης και διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθήσει -υλοποιώντας την γενικότερη πολιτική της Κυβερνήσεως και του Υπουργείου Εσωτερικών- να στηρίζει τον πολίτη, την ανάπτυξη της υπαίθρου και να αναβαθμίζει τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

«Επίσης είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω ότι βρισκόμαστε σε ένα στάδιο προετοιμασίας για τις επικείμενες εκλογές τις οποίες θα διεξάγουμε με κάθε δυνατή αντικειμενικότητα, όπως και τις προηγούμενες εκλογές, βασιζόμενοι πάντα στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της ίσης μεταχείρισης», είπε ο κ. Παπαναστασίου.

Ο Έπαρχος ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ για τη στήριξή του στους δημόσιους λειτουργούς, λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα κίνητρο για μας για τα πολλά που ακούμε, για το ρόλο που επιτελούμε».

Πρόσθεσε ότι «ο δημόσιος υπάλληλος χρειάζεται αυτή την ηθική συμπαράσταση για να επιτελέσει το έργο του, το οποίο απέδειξε σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι είναι ικανός να επιτελέσει και να εξυπηρετήσει το καλώς νοούμενο συμφέρον με μεγάλη επιτυχία».

Πηγή ΚΥΠΕ