Υπ. Παιδείας: “Μπροστάρηδες οι νέοι στον αγώνα για δικαίωση”


Διαβάστε επίσης, “29 χρόνια από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους” και “Εμπρησμός σε τρία οχήματα στη Λεμεσό”.


Σε μήνυμα με την ευκαιρία της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο Υπουργός υπογραμμίζει ότι οι νέοι πολίτες, προσηλωμένοι στην πατρίδα, το δημόσιο συμφέρον και την ελευθερία και με αίσθημα ευθύνης, δημοκρατικότητα, αγωνιστικότητα και παρρησία, είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

«Με όπλα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, το σεβασμό και την ειρήνη και καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αποσχιστική πράξη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ας πορευτούμε όλοι μαζί, ώστε με ενότητα και σύμπνοια να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας», αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Δημοσθένους αναφέρει ότι η ανακήρυξη του ψευδοκράτους ήρθε ως επιστέγασμα σειράς αποσχιστικών και διαιρετικών ενεργειών και αποφάσεων που εκπορεύονταν από την Άγκυρα, ήταν η προέκταση της εισβολής του Αττίλα και όσων επακολούθησαν το 1974.

Αφού υπενθυμίζει ότι η παράνομη ενέργεια καταδικάστηκε με ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών , ο κ. Δημοσθένους τονίζει ότι ολόκληρος ο κυπριακός λαός, «με μπροστάρηδες τους φοιτητές και τους μαθητές, υψώνει φωνή αντίστασης και καταδίκης».

«Θα εξακολουθήσουμε να καταγγέλλουμε και να καταδικάζουμε το έγκλημα σε βάρος της Κύπρου μέχρι να επιτύχουμε απαλλαγή της πατρίδας μας από τη ξένη κατοχή και την επανένωση της χώρας και του λαού μας», καταλήγει στο μήνυμά του ο Υπουργός Παιδείας.

Πηγή ΚΥΠΕ