ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Μνημόνιο το 2013 και αλλαγή στον εταιρικό φόρο

 


Διαβάστε επίσης πως αντιδρούν τα κόμματα σε δημοσίευμα του Spiegel. Διαβάστε ακόμα ρεπορτάζ με τούρκικη σημαία η οποία κυμάτιζε στην θέση ελληνικής στα Κελλιά.


 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών της χώρας Martin Kotthaus δήλωσε σήμερα (5/11): «όλα τα σχετικά ερωτήματα» που σχετίζονται με το πρόγραμμα βοήθειας της Κύπρου θα συζητηθούν μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και την Τρόικα.

Η ερώτηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, αναφερόταν στο δημοσίευμα του Der Spiegel ότι Ρώσοι υπήκοοι έχουν καταθέσει χρήματα σε κυπριακές τράπεζες τα οποία είναι προϊόν φοροδιαφυγής.

Ο Martin Kotthaus απάντησε αυτολεξεί: «Το πρόβλημα το οποίο έχει εκτενώς αναφερθεί σε διάφορα ΜΜΕ θα είναι μέρος των διαβουλεύσεων.» 

Περαιτέρω, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο MNI, ότι είναι μάλλον απίθανο να ληφθεί απόφαση για διάσωση της Κύπρου εντός του 2012 από την ΕΕ. 

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου, ο Martin Kotthaus είπε ότι «οι συνομιλίες με την Κύπρο εξελίσσονται με μάλλον μέτρια ταχύτητα, γεγονός που σημαίνει ότι ολοκλήρωσή τους πριν από το 2013 είναι πιθανόν δύσκολη»

Όλι Ρεν: δεν καθορίστηκε ημερομηνία καθόδου της Τρόικα

Οι συνομιλίες της Τρόικας με την Κύπρο συνεχίζονται αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμη ημερομηνία για την επόμενη κάθοδό της στο νησί.

Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Επιτρόπου για Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Εκπρόσωπος του κ. Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ, ανέφερε ότι «οι συνομιλίες μεταξύ της Τρόικας και των κυπριακών Αρχών συνεχίζονται αλλά δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ανακοινώσουμε την ημερομηνία της επόμενης αποστολής στην Κύπρο».