Υποθήκευση ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα


Διαβάστε επίσης, “Ο Νίκος Μουρατίδης στο 24h”.


Όπως αναφέρεται, ο «υπουργός δημοσιονομικών», Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε πως η διαχείριση όλων των εσόδων του «δήμου» θα γίνεται μέσω της τουρκικής τράπεζας στην οποία θα συγκεντρωθούν όχι μόνο τα δάνεια, αλλά και οι κοινωνικές οφειλές προς τους εργαζόμενους. Επισκεπτόμενος τον Γενικό Διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας στην Αγκυρα, Χουσείν Αϊντίν, προστίθεται, ο κ. Τατάρ ανακοίνωσε τα προαναφερόμενα ξεκαθαρίζοντας ότι το ποσό από 50 εκ θα φτάσει τα 90 εκ Τ.Λ.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι εδώ και 1 χρόνο σχεδόν οι εργαζόμενοι στον κατεχόμενο δεν λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έκρηξης επιδημιών από τις σωρούς των σκουπιδιών, Μιλώντας στην Χουριέτ ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε ως τελευταία ευκαιρία για τον «δήμο» Λευκωσίας αυτό το δάνειο, λέγοντας πως δεν θα υπάρξει διάσωση χωρίς έλεγχο και πως όλα τα έσοδα του «δήμου» θα μαζεύονται πλέον στην Αγροτική τουρκική τράπεζα, απ’ όπου θα πληρώνονται οι τόκοι και οι πιστώσεις, καθώς και όλα τα έξοδα. Θα αφαιρεθούν, πρόσθεσε, όλες οι οικονομικές αρμοδιότητα από τον «δήμαρχο», Τζεμάλ Μπουλούτογλουλαρι.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι στην συνάντησή του με τον κ. Αϊντίν συζήτησαν και το θέμα των ε/κ περιουσιών, καθώς – όπως αναφέρεται – ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία του ψευδοκράτους είναι πως οι περιουσίες που ανήκαν σε Ε/κ πριν το 1974 δεν γίνονται αποδεκτές για υποθηκεύσεις. Ο «υπουργός δημοσιονομικών» ζήτησε όπως όταν δίδονται προσωπικές πιστώσεις να μην χρειάζεται η «ρίζα του τίτλου ιδιοκτησίας» (προφανώς εννοεί τον πραγματικό ιδιοκτήτη). Ο κ. Αϊντίν, αναφέρεται στο δημοσίευμα, απάντησε θετικά στο αίτημα λέγοντας ότι θα ετοιμασθεί σχετική νομοθεσία προς την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Πηγή ΚΥΠΕ