Ύστατη προσπάθεια Σιαρλή και Στεφάνου για να τα βρουν με τη Τρόικα

Το ζήτημα είναι η επόμενη ημέρα και οι κύριοι Σιαρλή και Στεφάνου προσπάθησαν να στρώσουν το χαλί του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων.

Συνταξιοδοτικό – ΑΤΑ και Φυσικό Αέριο είναι τα μεγάλα αγκάθια. Μάλιστα σήμερα νωρίς το πρωί είχαμε καυγά ανάμεσα στον Νεοκλή Συλικιώτη και τους εκπροσώπους της Τρόικα για το θέμα με τον Υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να υποθηκεύσει το Φυσικό Αέριο για χρέη του παρελθόντος. Οι Τροικανοί απείλησαν να φύγουν με τους κύπριους τεχνοκράτες να του λένε ότι δεν θέλουν ούτε να τους βλέπουν.

Αυτή την στιγμή η Δημοκρατία χρειάζεται 16δις ευρώ. Τα 10 δις ευρώ είναι για τις τράπεζες και τα υπόλοιπα για αναχρηματοδότηση του χρέους.

Οι νέες απαιτήσεις είναι για μειώσεις μισθών από 9,5%  – 15% και επιπλέον 3% από το 2014

Η τρόικα επίσης ήδη απέρριψε την πρόταση την πρόταση της κυβέρνησης για συνεισφορά της κυβέρνησης στο ΤΚΑ κατά 2,15%

Όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο ΚΥΠΕ, διανοήθηκε μεγάλος δρόμος στις διαπραγματεύσεις και είναι σημαντικό το γεγονός ότι συνεχίζονται για επίτευξη συμφωνίας με στόχο το Γιούρογκρουπ του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, πριν από την αποψινή συνάντηση προηγήθηκε σύσκεψη στη Γενική Εισαγγελία του Υπουργού Οικονομικών, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, του Υπουργού Εμπορίου και του Γενικού Εισαγγελέα με στόχο να εξετασθούν κάποιες διατυπώσεις που θα περιληφθούν σε ένα ενδεχόμενο Μνημόνιο.