Το 2013 η πιο ζεστή χρονιά των τελευταίων 160 ετών


Διαβάστε επίσης, “Έξι νεκροί στις ΗΠΑ από την κακοκαιρία” και “Βίντεο: Ενυδρείο γίνεται θρύψαλα-15 επισκέπτες στο νοσοκομείο”.


Η θερμοκρασία to 2013 θα ξεπεράσει τον μεσαίο δείκτη κατά μισό και πάνω βαθμό Κελσίου, με αποτέλεσμα- αν η αύξηση συνεχιστεί και στο μέλλον- να αρχίσουν ήδη καταστροφικές αλλαγές στον πλανήτη .

Επιπλέον, ειδικοί της Παγκόσμιας Τράπεζας έκαναν προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες ως την αρχή του επόμενου αιώνα η μέση θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου, κάτι που θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες. Τα παγκόσμια αποθεμάτα τροφίμων θα μειωθούν, τα οικοσυστήματα της Γης θα καταστραφούν και θα ανέβει η παγκόσμια στάθμη των υδάτων .

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν έχουν χαθεί ακόμη όλα. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να γίνει είναι ο καθορισμός αποτελεσματικού προγράμματος για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να αντικαταστήσει το παλαιωμένο πρωτόκολλο του Κιότο. Εκτός απ’αυτό, όπως λένε οι ειδικοί, χρειάζεται να αναπτύσσεται η λεγόμενη “πράσινη ενέργεια” και να σταματήσει η βάρβαρη κοπή των δασών που παρατηρείται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Πηγή: 24h.gr