Σ. Στεφάνου:Δεν υπάρχει θέμα φιλοξενίας 5000 Σύρων


Διαβάστε επίσης, “Αποφεύχθηκε και επίσημα η στάση πληρωμών” και “Γεν. Εισαγγελέας: Χθες απειλούσε με παραίτηση και σήμερα λέγει mea culpa“.


Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Προσθέτει πως το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη «συνεχίζει με ψευδολογίες να συντηρεί ένα ανύπαρκτο θέμα».

«Την προληπτική προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σχετικά με τη Συρία, ο κ. Αναστασιάδης και οι επιτελείς του σκόπιμα τη μετέτρεψαν σε πρόσκληση για φιλοξενία πέντε χιλιάδων προσφύγων. Τέτοια πρόσκληση δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει. Αυτό πρόκειται περί ανεύθυνης κινδυνολογίας και συμπεριφοράς, που επενδύει στις φοβίες της κοινωνίας με στόχο την ψηφοθηρία», αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Διερωτάται παράλληλα τί εισηγείται ο κ. Αναστασιάδης προ των εν εξελίξει καταστάσεων στη Συρία και κατά πόσον η Κύπρος θα παραμείνει απαθής και δεν θα προετοιμαστεί προληπτικά, όταν ακόμα και ευρωπαϊκές χώρες που δεν γειτνιάζουν με τη Συρία, προετοιμάζονται και λαμβάνουν μέτρα.

«Αυτοί που εκθέτουν τη χώρα μας σε μεγάλους κινδύνους είναι ο κ. Αναστασιάδης και οι επιτελείς του, με την κατασκευή ειδήσεων στην οποία προβαίνουν. Την εκθέτουν στον κίνδυνο του ρατσισμού και του φασισμού. Την εκθέτουν στην ΕΕ, η οποία κάθετα απορρίπτει συμπεριφορές που επωάζουν το αβγό της ακροδεξιάς», αναφέρεται στη δήλωση.

Πηγή ΚΥΠΕ