Α. Νεοφύτου: “Πρωτοφανές μνημείο αποφυγής ευθύνης το διάγγελμα”


Διαβάστε επίσης για τη διάλυση της στεγαστικής πολιτικής λόγω Μνημονίου. Διαβάστε ακόμα για τους άνεργους που είναι κάτι λιγότερο από 40.000.


Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε πως «ο κ. Χριστόφιας δεν αρκέστηκε να φορτώσει τις ευθύνες του σε όλους τους άλλους, αλλά επιχείρησε να παραπλανήσει για τις πραγματικές ανάγκες δανειοδότησης του δημοσίου».

«Οι πραγματικές ανάγκες του δημοσίου δεν είναι μόνο το €1,5 δις  για κάλυψη των επιπρόσθετων ελλειμμάτων   των επόμενων τεσσάρων χρόνων στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παρέλειψε να αναφέρει και την ανάγκη αναχρηματοδότησης του δημόσιου χρέους που λήγει τα επόμενα τέσσερα χρόνια και που  ανέρχεται  στα €8,85 δις», είπε ο κ. Νεοφύτου.

Είπε πως «έστω κι αν ο ίδιος (ο Πρόεδρος Χριστόφιας) δεν ήταν συνεπής με τη νουθεσία του ότι ‘αυτές οι στιγμές δεν προσφέρονται για λαϊκισμό και ανέξοδα λόγια’, ο Νίκος Αναστασιάδης και οι δυνάμεις που το στηρίζουν,  θα εξακολουθήσουμε  να τηρούμε την ίδια  υπεύθυνη στάση που με σταθερότητα ακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

«Μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες θα συνεχίσουμε να ενώνουμε δυνάμεις για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επαναφέρουμε την οικονομία του τόπου μας  σε τροχιά ανάπτυξης. Και το θέλουμε και το μπορούμε και θα το πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Πηγή: ΚΥΠΕ