Άφεση αμαρτιών από Πάπα Βενέδικτο

 


Διαβάστε επίσης, “Τουρκία-Συρία: Έτοιμοι να αναπτυχθούν οι Πάτριοτ του ΝΑΤΟ” και “Τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης ονειρεύεται ο Σόιμπλε”.


Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ απένειμε χάρη το Σάββατο στον πρώην οικονόμο του Πάολο Γκαμπριέλε, ο οποίος είχε καταδικασθεί τον περασμένο Οκτώβριο σε φυλάκιση άνω του ενός έτους γιατί άφησε να διαρρεύσουν εμπιστευτικά έγγραφα του Βατικανού.

Ο Ποντίφικας επισκέφθηκε το πρωί στη φυλακή τον μέχρι πρότινος έμπιστο βοηθό του, προκειμένου να του ανακοινώσει προσωπικά ότι αποφάσισε να τον συγχωρέσει και να γνωστοποιήσει ότι κάνει δεκτό το αίτημά του για απονομή χάριτος, όπως τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση του Βατικανού.

“Πρόκειται για μια πατρική κίνηση, προς έναν άνθρωπο με τον οποίο ο Ποντίφικας, μοιράστηκε επί χρόνια μια καθημερινή οικειότητα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Πάολο Γκαμπριέλε δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται και να διαμένει στο παπικό κρατίδιο, αποσαφηνίζει ωστόσο η Αγία Έδρα.

Ανεπίσημες πηγές, αναφέρουν, παράλληλα, πως δεδομένου ότι πρώην συνεργάτης του Πάπα Ράτσιγκερ είναι πατέρας τριών παιδιών “η Καθολική Εκκλησία θα τον βοηθήσει να βρει μια άλλη δουλειά, πάντα σε εκκλησιαστικό περιβάλλον, και ένα διαμέρισμα όπου να μπορεί να ζήσει με την οικογένειά του”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ιπποκόμος του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας είχε καταδικασθεί στις 6 Οκτωβρίου σε 18 μήνες φυλάκισης για κλοπή χιλιάδων προσωπικών απόρρητων εγγράφων του Γερμανού Ποντίφικα.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη δίκη, ο Γκαμπριέλε είχε στην κατοχή του και φωτοτυπίες ιατρικών εξετάσεων του πάπα, όπως επίσης και κωδικοποιημένα, άκρως απόρρητα, κείμενα της διπλωματίας της Αγίας Έδρας.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.