ΑΚΕΛ: “Στο πλευρό των αδυνάτων”


Διαβάστε επίσης για το θανατηφόρο τροχαίο παραμονή Χριστουγέννων στην Κύπρο και για την τραγωδία στην Κίνα που πέθαναν 11 μαθητές νηπιαγωγείου.


Σε Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του το ΑΚΕΛ απευθύνει θερμές ευχές σε κάθε οικογένεια στην Κύπρο που βιώνει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, διαβεβαιώνοντας ότι δε θα πάψει ποτέ να υπερασπίζεται το δικαίωμα του καθενός στην αξιοπρέπεια, στη δουλειά, στο κοινωνικό κράτος, στην παιδεία και στην υγεία.

«Τέτοιες μέρες οι σκέψεις μας πρέπει να στρέφονται και σε όσους συνανθρώπους μας δοκιμάζονται σκληρά στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή» συνεχίζει το ΑΚΕΛ απευθύνοντας παράλληλα θερμές ευχές και προς όλους τους χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται στην Κύπρο και οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τις γιορτές μακριά από την πατρίδα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Τούτη την ώρα που ο λαός μας καλείται να πληρώσει τα εγκληματικά λάθη του τραπεζικού κεφαλαίου, που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία ένα βήμα πριν την καταστροφή, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να θυμηθούμε ξανά τις αξίες της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη» αναφέρει στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του το ΑΚΕΛ.

Αναφέρει ακόμη ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια και το ΑΚΕΛ πάλεψαν έτσι που οι συνέπειες των λαθών του τραπεζικού κεφαλαίου και του ελλιπούς εποπτικού ελέγχου να είναι όσο το δυνατό λιγότερο οδυνηρές για το λαό μας αλλά και για να διατηρηθούν εργασιακοί θεσμοί, κεκτημένα και κοινωνικές κατακτήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

«Το ΑΚΕΛ και ολόκληρο το Λαϊκό Κίνημα θα επαγρυπνούμε για να προστατέψουμε τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά εισοδηματικά στρώματα τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Θα είμαστε σε ετοιμότητα να επαναδιεκδικήσουμε με νέους οργανωμένους αγώνες δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων μόλις δημιουργηθούν οι ελάχιστες προϋποθέσεις» διαβεβαιώνει.     

Το ΑΚΕΛ αναφέρει ακόμη πως θα πρέπει «να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού μας».

Αναφέρει επίσης ότι οι προεδρικές εκλογές του Φλεβάρη αποκτούν τεράστια σημασία καθώς η διαχείριση του Κυπριακού, της οικονομικής κρίσης και του φυσικού αερίου δεν πρέπει να αφεθούν στα χέρια εκείνων που με την μια ή την άλλη μορφή προωθούν την εδραίωση της διχοτόμησης, πρεσβεύουν την νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική, δημαγωγούν και βλέπουν στην προοπτική του φυσικού αερίου την ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού του κατεστημένου. «Πρέπει να υπάρξει μια αληθινά πατριωτική, υπεύθυνη και φιλολαϊκή διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων και προκλήσεων και αυτή τη διαχείριση εγγυάται μόνο η υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά» προσθέτει.

Το ΑΚΕΛ εύχεται τέλος όπως το δίκαιο, η ειρήνη και η ευημερία να επικρατήσουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Οι επόμενες γενιές αξίζουν κάτι καλύτερο από μια ανθρωπότητα που τη χτυπούν καθημερινά τα βόλια του ιμπεριαλισμού και την εξαθλιώνουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Γι’ αυτό αξίζουν όλοι οι αγώνες και όλες οι θυσίες που μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει μέσα από την οργανωμένη πάλη για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό» καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ