Ακλόνητο φαβορί ο Αναστασιάδης


Διαβάστε επίσης, Λιλλήκας : “Σε δημοψήφισμα το μνημόνιο αν αφαιρεί κυριαρχία ΦΑ” και Aναστασιάδης: “Υπερχείλισε η λεκάνη των ψήφων”.


Ο Ν. Αναστασιάδης με ποσοστό 37,4% φαίνεται να αναδεικνύεται νικητής των εκλογών. Δεύτερος έρχεται ο Σ.Μαλάς με ποσοστό 21,8%, ενώ την μάχη φαίρεται να χάνει ο Γ. Λιλλήκας, αφού σύμφωνα με την έρευνα κατατάσσεται τρίτος με ποσοστό 19,8%.

Αποχή από το εκλογικό δικαίωμα θα τηρήσει το 8% των πολιτών, οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 4,9%, ενώ το 2,6% θα ρίξει λευκό ή άκυρο.

Σε πιθανή εκλογική αναμέτρηση Αναστασιάδη-Μαλά στο δεύτερο γύρο, ο πρώτος εξασφαλίζει 47,6%, ενώ ο δεύτερος 27% . Σε μια τέτοια περίπτωση, το 10,4% δεν γνωρίζουν ή δεν απάντησαν ποιόν θα στηρίξουν, το 8,5% θα ρίξουν άκυρη ή λευκή ψήφο και το 6,5% δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει.

Στο σενάριο αναμέτρησης Αναστασιάδη-Λιλλήκα στο δεύτερο γύρο, ο πρώτος εξασφαλίζει την νίκη, με μικρότερο ωστόσο ποσοστό, 40,3%, έναντι 29,8% του δεύτερου. Το 12,4% θα ρίξει άκυρη ή λευκή ψήφο, το 9,1% δεν θα ψηφίσει και το 8,4% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε. 

Σε περίπτωση μονομαχίας Μαλά-Λιλλήκα, ο δεύτερος εξασφαλίζει ποσοστό 34,5% και ο δεύτερος 21,3%. Άκυρη ή λευκή ψήφο θα ρίξει το 18,8%, το 14,4% δεν θα ψηφίσει και το 11% δεν γνωρίζει ή δεν απάντησε. 

 

Συσπείρωση κομμάτων

Όσον αφορά την συσπείρωση των κομμάτων, το ΔΗΣΥ καταγράφει συσπείρωση 89% με ποσοστό 3% να μετακινείται προς τον Γιώργο Λιλλήκα και 1% προς τον Σταύρο Μαλά, ενώ 7% είναι οι αναποφάσιστοι, όσοι δεν θα ψηφίσουν και όσοι δεν έχουν αποφασίσει.

Η συσπείρωση του ΑΚΕΛ αγγίζει το 68% με μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και αποχών (17%) ενώ προς τον Γιώργο Λιλλήκα μετακινείται το 13% και προς τον Νίκο Αναστασιάδη το 2%. 

Στο ΔΗΚΟ η συσπείρωση δεν ξεπερνά το 39%, το 42% μετακινείται προς τον Γιώργο Λιλλήκα και προς τον Σταύρο Μαλά το 5% με το 14% να είναι αναποφάσιστοι ή να δηλώνουν αποχή. 

Στο ΚΣ ΕΔΕΚ ποσοστό 70% στηρίζει τον Γιώργο Λιλλήκα, ενώ 13% τον Νίκο Αναστασιάδη και 5% τον Σταύρο Μαλά. 

Στο Ευρωπαϊκό Κόμμα το 50% υποστηρίζει Γιώργο Λιλλήκα, το 36% Νίκο Αναστασιάδη, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προς τον Σταύρο Μαλά δεν διαρρέουν καθόλου ποσοστά.