Ακτίδα ελπίδας από την ΑΗΚ για “Ναι” στο δάνειο των 100εκ. (vids)

Το ΔΣ απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών μια σειρά από αιτήματα, τα οποία ζητούσε να ικανοποιηθούν προκειμένου να εγκρίνει τη συμφωνία. Ο ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών, μετέβη στη συνέχεια στην ΑΗΚ, απαντώντας ότι τα αιτήματα αυτά θα ικανοποιηθούν.


Διαβάστε επίσης για τις δραματικές ώρες της εταιρίας “Ορφανίδης”.


Μιλώντας στο 24Η ο Γενικός Δ/ντης της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού είπε ότι αύριο το Υπουργείο Οικονομικών υποσχέθηκε να στείλει τις προτάσεις του ώστε να εξασφαλίζεται η επιστροφή του ποσού στα ταμεία του ημικρατικού οργανισμού. 

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Γιώργος Πιστέντης, Πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής τόνισε ότι ζητήθηκαν περισσότερες εγγυήσεις χωρίς ωστόσο να τις παρουσιάσει. Μάλιστα τόνισε ότι Υπουργείο Οικονομικών βλέπει θετικά τα όσα ζήτησε η ΑΗΚ ωστόσο θα απαντήσει την Τετάρτη.Νωρίτερα είχαν φουντώσει οι φήμες περί αρνητικής απόφασης της ΑΗΚ σε δανεισμό του κράτους, τις οποίες διέψευσαν τόσο στο 24Η ο Γενικός Δ/ντης της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού όσο και στο κρατικό ραδιόφωνο ο Γενικός Δντης του Υπουργείου Οικονομικών.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του

Νωρίτερα στη Βουλή η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου, που υιοθέτησε και η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για να δoθεί ως εγγύηση από το κράτος, έναντι των δανείων των Ταμείων Συντάξεως των εργαζομένων 3 ημικρατικών, το κρατικό οικόπεδο απέναντι από το Χίλτον, απορρίφθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.  Ο Γενικός Εισαγγελέας χαρακτήρισε μια τέτοια πράξη ως εξευτελισμό.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε στην «Κ» ότι η πρόταση απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίας από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών. «Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του», μας είπε ο κ. Παπαδόπουλος.  

Μετά την συνεδρία αυτή η διαχειριστική επιτροπή του Ταμείου Συντάξεως της Αρχής Λιμένων, δηλαδή το δ.σ. και ο γενικός διευθυντής της Αρχής συνήλθε και αποφάσισε ότι θα προχωρήσει με τον δανεισμό των 38 εκατ. ευρώ που ζήτησε το κράτος. 

Γ.Δ. ΥΠΟΙΚ: Πάμε σε στάση πληρωμών χωρίς τα 250εκ. ευρώ

Νωρίτερα Σε δραματικό τόνο ο Γενικός Δ/ντης του Υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών τόνισε πως εάν η κυβέρνηση δεν πάρει τα δάνεια από την Cyta την ΑΗΚ και την Αρχή Λιμένων, θα κηρύξει στάση πληρωμών (Διαβάστε εδώ).

Την ίδια ώρα προβληματισμό και εκνευρισμό προκάλεσε στους βουλευτές τα περί στάσης πληρωμών.(Διαβάστε εδώ)