Αν βλέπεις αυτό το βίντεο, ο κόσμος δεν καταστράφηκε


Διαβάστε επίσης ποια ήταν τα πέντε σενάρια για την καταδτροφή του κόσμου και δείτε τις φωτογραφίες της χρονιάς σύμφωνα με το Reuters.


Η NASA είναι τόσο σίγουρη ότι θα υπάρξει 22 Δεκεμβρίου 2012, που ανήρτησε στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τίτλο: “Γιατί ο κόσμος δεν τελείωσε χθες”.

Οι επιστήμονες λένε ότι οι φήμες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το διαδίκτυο για την πρόωρη καταστροφή της Γης έχουν προκληθεί από μια παρανόηση του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια, το οποίο τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

“Είναι απλά το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου. Όπως ακριβώς στις 31 Δεκεμβρίου, το ημερολόγιο μας φτάνει στο τέλος του, αλλά ένα νέο ημερολόγιο για το επόμενο έτος αρχίζει την 1 Ιανουαρίου”, αναφέρει ο Ντον Γέομανς, επικεφαλής του προγράμματος “Near- Earth Object” της NASA στο εργαστήριο “Jet Propulsion Laboratory” στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την ιστορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένας τεράστιος πλανήτης που ονομάζεται Νουμπίρου βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

“Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα τον είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, και αν ήταν αόρατος κατά κάποιον τρόπο, θα είχαμε δει τις συνέπειες που προκαλεί στους γειτονικούς πλανήτες. Οι χιλιάδες αστρονόμοι που “σαρώνουν” τη νύχτα τους ουρανούς σε καθημερινή βάση δεν το έχουν δει αυτό”, σημείωσε.

Παρόλα αυτά όμως χιλιάδες μυστικιστές και ονειροπόλοι του New Age μετέβησαν σε αρχαίους ναούς των Μάγια σε όλο το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική ελπίζοντας να παρακολουθήσουν τη γέννηση μιας νέας εποχής, όταν η ημέρα του “τέλος του κόσμου” θα ξημερώσει την Παρασκευή.

Αρχικά, ο Νουμπίρου, επίσης γνωστός και ως πλανήτης Χ, επρόκειτο να συγκρουστεί με τη Γη το Μάιο του 2003, αλλά όταν αυτό δεν συνέβη η Ημέρα της Κρίσεως “μεταφέρθηκε” για να συμπέσει με το τέλος ενός από τους κύκλους του αρχαίου ημερολογίου στο χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.Για περισσότερες ειδήσεις από την επιστήμη διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.