Ανάπτυξη 8,4% προβλέπεται για την Κίνα


Διαβάστε επίσης, “S&P: Αναβάθμισε 6 βαθμίδες την Ελλάδα” και “Σοκ: Νέα μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ”.


“Για το 2013, αναμένουμε η περιοχή να επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη ισχυρή εγχώρια ζήτηση και μια ήπια ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας που θα ωθήσει τις καθαρές εξαγωγές στην επιστροφή τους σε θετικό έδαφος, μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2014″, αναφέρει στις οικονομικές εκτιμήσεις η Παγκόσμια Τράπεζα.

“Οι περισσότερες χώρες της περιοχής έχουν διατηρήσει τα ισχυρά μακροοικονομικά μεγέθη και είναι σε θέση να αντέχουν τους εξωτερικούς κραδασμούς” προσθέτει η Παγκόσμια Τράπεζα. Εντούτοις, προειδοποιεί για πιθανούς κινδύνους, όπως μια απότομη πτώση του ρυθμού αύξησης των επενδύσεων στην Κίνα, που θα μπορούσε να επηρεάσει το κλίμα εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και μια αποτυχία των ΗΠΑ να καταλήξουν σε συμφωνία σχετικά με τις αυξήσεις των φόρων και τις περικοπές δαπανών, πριν από το τέλος του έτους.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναφέρει ότι η Κίνα αναμένεται ότι θα έχει ρυθμό ανάπτυξης κατά 8,4% το επόμενο έτος, που τροφοδοτείται από τα φορολογικά κίνητρα και την ταχύτερη υλοποίηση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων. Οι τελευταίες προβλέψεις είναι υψηλότερες από το ποσοστό του 8,1% που είχαν δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Για την ανάπτυξη της Ανατολικής Ασίας στο σύνολό της, το επόμενο έτος αναμένεται στο 7,9%, που είναι πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη του 7,6%.

Πηγή ΚΥΠΕ