Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πρόταση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για Τ/κ


Διαβάστε επίσης, “Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ για την φορολογία στα ακίνητα”  και “Χριστόφιας: Πολιτιστικά αντικείμενα εξήχθησαν από τα κατεχόμενα”.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα κόμματα Κοινοτικής Δημοκρατία και Ενωμένης Κύπρου, καθώς και αρκετές συντεχνίες, όπως οι συντεχνίες Τ/κ εκπαιδευτικών, λεγόμενων δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, γιατρών, δημοσιογράφων κ.ά. με κοινή δήλωση τους αναφέρουν ότι η πρόταση νόμου είναι «προϊόν ρατσιστικής νοοτροπίας» και ζητούν να αποσυρθεί χωρίς ψηφοφορία.

Αναφέρεται ακόμα ότι οι Τ/κ είναι ίσοι πολιτικοί εταίροι της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν όλα τα δικαιώματα των Ε/κ. Στη δήλωση αναφέρεται ακόμα ότι σε περίπτωση «σφετερισμού» των δικαιωμάτων των Τ/κ από την Κυπριακή Δημοκρατία θα απευθυνθούν σε διεθνή δικαστήρια.

Αναφέρεται επίσης ότι οι Τ/κ είναι «θύματα του κυπριακού προβλήματος, όπως οι Ε/κ, οι Μαρωνίτες, οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι» και προστίθεται ότι ως αποτέλεσμα της μη λύσης, οι Τ/κ αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης και ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για κοινό αγώνα προοδευτικών Τ/κ και Ε/κ εναντίον του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού και του φασισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ