Απαγορεύεται σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία


Διαβάστε επίσης, “Έξι νεκροί στις ΗΠΑ από την κακοκαιρία” και “Βίντεο: Ενυδρείο γίνεται θρύψαλα-15 επισκέπτες στο νοσοκομείο”.


O Ρώσος Πρόεδρος δεσμεύτηκε για τη λήψη μέτρων με τα οποία θα βελτιωθεί η πρόνοια για τα ορφανά παιδιά στη χώρα του, ιδιαίτερα για αυτά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

“Δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να μην τον υπογράψω, μολονότι πρέπει να κοιτάξω την τελική εκδοχή” αυτού του νόμου που υιοθετήθηκε από το ρωσικό κοινοβούλιο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση στο Κρεμλίνο.

Υπάρχουν αναμφιβόλως στον κόσμο μέρη όπου το επίπεδο ζωής είναι καλύτερο από το δικό μας, αλλά τι, θα στείλουμε εκεί όλα μας τα παιδιά; Μήπως να μετακομίσουμε κι εμείς;”, πρόσθεσε και επικαλέστηκε το παράδειγμα του Ισραήλ, μιας χώρας η οποία αντιμετωπίζει “γνωστά προβλήματα ασφάλειας”.

“Και τι, οι Ισραηλινοί στέλνουν τα παιδιά τους κάπου; (…) Εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εθνική τους ταυτότητα. Το αντιμετωπίζουν”, σημείωσε ο Πούτιν.

“Ένας σπουδαίος λαός, που αισθάνεται σημαντικός, συμπεριφέρεται λίγο διαφορετικά απέναντι στα θέματα αυτά”, συνέχισε, αναφερόμενος στη Ρωσία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

“Θα πρέπει να υποστηρίξουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο να κάνουμε τα πάντα εντός των ορίων της χώρας μας για να προσφέρουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον σε όλα μας τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι ορφανά”, σημείωσε.

“Προτίθεμαι όχι μόνον να επικυρώσω τον νόμο, αλλά και ένα διάταγμα για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο βοηθάμε τα ορφανά (…) ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση λόγω της υγείας τους”, κατέληξε ο Πούτιν.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.