Απειλές της Ιαπωνίας προς Βόρεια Κορέα


Διαβάστε επίσης, “Πολύ χοντρός για να αποδράσει! (pics)” και “Αίγυπτος: Οι διαδηλωτές δεν θέλουν διάλογο με τον Μόρσι”.


Η Ιαπωνία έχει σε ετοιμότητα πυραύλους εδάφους-αέρος Πάτριοτ PAC 3 στο νησί Οκινάουα (νότια Ιαπωνία) και έχει αναπτύξει τρία αντιτορπιλλικά εξοπλισμένα με το αμερικανικό σύστημα ραντάρ Aegis και πυραύλους αναχαίτισης SM-3.

Ο υπουργός Άμυνας Σατόσι Μοριμότο έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες ώστε ο πύραυλος ή τα κομμάτια του να καταστραφούν αν υπάρξει κίνδυνος να πέσουν στο ιαπωνικό έδαφος, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Οσάμου Φουτζιμούρα.

«Οι κάτοικοι μπορούν να συνεχίσουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους επειδή ο πύραυλος δεν θα πέσει στην Ιαπωνία αν όλα γίνουν όπως προβλέπεται», διαβεβαίωσε πάντως ο Φουτζιμούρα.

Η Βόρεια Κορέα έχει ανακοινώσει πως θα εκτοξεύσει ένα πύραυλο κάποια στιγμή από τις 10 ως τις 22 Δεκεμβρίου για να θέσει σε τροχιά ένα δορυφόρο παρατήρησης της Γης, αφού ανέλυσε τα σφάλματα που έγιναν σε μια προηγούμενη εκτόξευση τον Απρίλιο η οποία είχε καταλήξει σε αποτυχία. 

Η Ιαπωνία, όπως και οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ρωσία και πολλά δυτικά κράτη, κατηγορεί το βορειοκορεατικό καθεστώς ότι θέλει να προχωρήσει σε μια νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Πηγή: newsbeast.gr